Mihail Saakașvili descrie victoriile recente ale Kievului: Ucraina va fi eliberată total după iarnă

Militarii ucraineni au reușit să elibereze complet 23 de așezări, inclusiv orașul strategic Balakleia din estul țării. Oamenii îi întâlnesc cu steaguri ucrainene, iar rușii fug în masă sau sunt prinși în capcană, anunță fostul președinte georgian, Miheil Saakașvili.

Fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, este în stare critică. Ce  spun medicii - Realitatea.md

Potrivit lui, următorul oraș care urmează a fi eliberat este Kupiansk, a cărui primar a fugit deja.

„Ne așteptăm ca în următoarele zile să fie eliberat și orașul Kupiansk, blocând astfel principala arteră rusească care aprovizionează Donbasul. Primarul din Kupiansk a fugit deja, iar armata rusă pleacă. De asemenea, am înaintat câțiva kilometri lângă Sloviansk și Kramatosk. Balakleia este primul oraș pe care ucrainenii l-au recucerit în ultimele luni. În total, la joncțiunea dintre Harkiv, Lugansk și Donețk, avem 80 de kilometri de avans și 1000 metri pătrați de kilometri eliberați. La aceasta se adaugă nouă noi așezări eliberate din districtul Herson (alte șapte au fost eliberate în zilele precedente, însumând 16). Americanii au adăugat ieri obuziere și rachete, precum și rachete pentru operațiuni ofensive. În maxim două săptămâni, armata noastră va fi lângă Herson”, a scris Saakașvili pe pagina sa de Facebook, conform www.zugo.md.

După eliberarea Kupianskului, urmează Izium, susține Saakașvili.

„În ceea ce privește regiunea Harkiv, după Kupiansk, ucrainenii vor merge la Izium. Kupiansk este primul ca importanță, iar Izium este al doilea în aprovizionarea armatei ruse în Donbas. După capturarea Iziumului, eliberarea Oblastului Harkov va fi finalizată. Următoarea țintă va fi eliberarea părții ocupate din Zaporojie, împreună cu eliberarea Hersonului și, în consecință, închiderea coridorului terestre spre Crimeea pentru Rusia. După aceea, Crimeea, Mariupol și Donețk sunt deja o chestiune de timp”, adaugă politicianul fostul guvernator al Odesei.

De asemenea, Miheil Saakașvili declară că Ucraina va fi eliberată de militarii ruși după această iarnă.

„Eliberarea completă a Ucrainei și înfrângerea totală a Rusiei vor fi în sfârșit pecetluite după această iarnă”, conchide acesta.

Franța: Un miliardar rus sancționat câștigă în instanță dreptul de a-și folosi iahtul pe Coasta de Azur. I se vor plăti și daune

Un tribunal francez a ordonat miercuri agenției vamale a țării să elibereze un iaht confiscat, deținut de un miliardar rus afectat de sancțiuni europene, din cauza unor erori de procedură comise în timpul confiscării navei, scrie Reuters.

Agenții vamali au confiscat iahtul „La Petite Ourse”, de 27 de metri, la 16 martie, după ce proprietarul său, Alexey Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai băncii rusești Alfa Bank, a fost sancționat de UE în martie pentru legăturile sale cu președintele Vladimir Putin.

Curtea de Apel din Paris a decis că ofițerii vamali nu au urmat procedurile corecte atunci când au abordat nava, care era ancorată în orașul Antibes de pe Coasta de Azur.

Agenții au invocat o anchetă de fraudă atunci când s-au prezentat la autoritățile de pe șantierul naval, ceea ce, conform legislației franceze, permite vămii să percheziționeze o navă.

Hotărârea subliniază provocările cu care se confruntă națiunile europene în ceea ce privește înghețarea activelor oligarhilor ruși.

Kuzmichev a dat în judecată autoritățile franceze în încercarea de a recâștiga accesul la cele două iahturi ale sale deținute în Franța, La Petite Ourse și La Petite Ourse II.

În calitate de persoană sancționată ale cărei active sunt înghețate, lui Kuzmichev îi este în continuare interzis să scoată La Petite Ourse din apele teritoriale franceze, dar acum i se permite să aibă acces la iaht și să îl folosească în apele franceze, a declarat avocatul său.

„În interiorul [Franței], i se permite să se deplaseze, fie că este pe jos, pe cal, cu mașina sau cu barca”, a declarat avocatul Philippe Blanchetier.

De asemenea, instanța a dispus ca vameșii francezi să-i plătească magnatului 10.000 de euro drept despăgubiri.

O instanță din Rouen se va pronunța la o dată ulterioară cu privire la cea de-a doua navă, La Petite Ourse II, ancorată la Cannes.

sursa

Descoperire macabră în satele eliberate din Ucraina: o cutie cu dinți de aur smulși de ruși de la prizonieri

O descoperire macabră a fost făcută într-un sat din apropiere de Izium, în regiunea Harkov, eliberat recent de sub ocupația rușilor. Trupele ucrainene au găsit într-un subsol folosit pe post de cameră de tortură dovezi ale chinurilor la care au fost supuși prizonierii rușilor, indiferent că erau civili sau soldați. Cea mai șocantă probă a atrocităților petrecute acolo este o cutie cu dinți de aur smulși de la prizonieri. „Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării.

„Vecinii auzeau în continuu urlete venite dintr-acolo. Anchetatorii au descoperit o cameră de tortură înfiorătoare în satul Piski-Radkivski”, a scris pe Facebook Serhii Bolvinov, polițist din Harkov, care a participat la misiune, notează Digi24.ro.

El spune că poliția a obținut informații de la colaboratorii rușilor și de la localnici, care, după eliberare, le-au indicat că subsolul unei case din sat a fost transformat în cameră de tortură, unde au fost torturați atât civili, cât și polițiști și soldați luați prizonieri. O metodă de tortură era îngroparea victimei în pământ, cu masca de gaz pe figură, în timp ce era acoperit cu o cârpă care ardea mocnit, potrivit polițistului, care a pozat masca de gaz folosită de torționari.

Cea mai șocantă descoperire a fost o cutie din plastic umplută cu dinți de aur smulși de la prizonieri.

„Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării imaginile, trimitere la practica naziștilor de a lua toate bijuteriile și obiectele de preț, inclusiv dinții de aur, de la evreii care sfârșeau în camerele de gazare și apoi la crematoriu.

„Câte vom mai găsi în Ucraina ocupată?”, a întrebat ministerul de la Kiev.

În filmarea polițistului Serhii Bolvinov apare, la un moment dat, și o plăcuță de identificare a unui soldat ucrainean.

Soldații ucraineni găsesc tot mai multe camere de tortură în care au fost ținuți și „interogați” prizonierii de război luați de ruși.

Unii dintre ei au povestit prin ce au trecut, însă imaginile filmate în aceste încăperi vorbesc de la sine despre condițiile pe care au trebuit să le îndure prizonierii.

Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei

Patru avioane de luptă rusești au intrat miercuri în spațiul aerian european, ceea ce a determinat un răspuns din partea forțelor italiene, care asigură poliția aeriană din partea NATO.

Economica.net - Franţa va trimite o fregată în Marea Neagră şi are  programate zboruri cu avionul de luptă Rafale - Economica.net

Avioane Eurofighter italiene au fost mobilizate rapid pentru a intercepta aeronavele de luptă rusești care intraseră în spațiul polonez și suedez. Aparatele rusești au fost forțate să reintre în spațiul aerian rusesc, mai precis al enclavei Kaliningrad, precizează forțele aeriene italiene într-o postare pe Twitter, transmite digi24.ro.

Matthias Eichenlaub, ofițer de presă al NATO, a declarat pentru „Newsweek” că Italia asigură misiunea de poliție aeriană a Alianței în regiunea baltică. El a mai spus că avioanele NATO din această regiune „interceptează în mod regulat avioane militare rusești care nu respectă regulile internaționale de siguranță aeriană”.

Incidentul survine într-un moment de tensiuni ridicate între Rusia, pe de o parte, și Occident și Ucraina, pe de altă parte.

Boris Johnson a povestit despre ultima întâlnire cu regina Elisabeta
Articolul anterior
Schimbări în Marea Britanie după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Se modifică imnul național, banii și rugăciunile
Articolul următor