Video! Mii de copii și adolescenți, însosiți de părinți, au venit la concertul Iulianei Beregoi din România

Iulina Beregoi a reuşit să adune la Slatina mai mulţi spectatori decât oricare alt artist sosit aici în ultimii ani, mii de copii şi adolescenţi venind să cânte alături de artistă piesele care au milioane de vizionări pe You Tube.

separator
Adolescenta de 15 ani, originară din Republica Modova, a fost aşteptată de mii de copii şi adolescenţi, însoţiţi de sute de părinţi. Pentru că a concertat în aer liber, pe scena amenajată la intrarea în cel mai nou parc al Slatinei, în cadrul spectacolelor organizate de Primăria Slatina în perioada sărbătorilor, au venit să o vadă şi fanii din localităţile mai apropiate sau mai îndepărtate, având în vedere faptul că un bilet la concertele ei nu este deloc ieftin, scrie adevărul.ro.

Fanii s-au adunat în spatele scenei şi nu s-au dezlipit de maşina în care Iuliana a stat minute întregi până la ora la care a urcat pe scenă, ora 18:00. În mare dificultate au fost puşi jandarmii care au asigurat ordinea publică, având în vedere că au avut de făcut culoar vedetei în mijlocul unor copii a căror singură dorinţă a fost să dea mâna, să o atingă, să o privească de aproape şi, cei mai norocoşi, să obţină un autograf de la Iuliana, adolescenta care reuşeşte ca la fiecare piesă nou-lansată pe You Tube să adune în scurt timp milioane de vizionări, canalul său oficial având peste 700.000 abonaţi.De altfel, pe tot parcursul concertului s-a dovedit că fanii ştiu toate textele pieselor sale, îi urmăresc şi serialul „Lara“, lansat în 2017, şi care, spre bucuria fanilor, va fi difuzat în curând şi la TV, a anunţat vologgeriţa. Câţiva fani înrăiţi au primit de la echipa Iulianei Beregoi căni şi căciuli de Moş Crăciun, din „recuzita“ Primăriei Slatina, iar din public au urcat mai întâi trei fete care să danseze alături de Iuliana, iar ceva mai târziu o a patra, Andreea, care a putut cânta alături de artistă. Iuliana i-a dedicate chiar piesa, fata arătându-se copleşită.

Artista care a strâns cei mai mulţi spectatori, de multă vreme încoace un artist nemaifiind primit cu atâta entuziasm la Slatina, a apelat la o adevărată strategie pentru a putea pleca. După ce a făcut câteva fotografii pe scenă şi în apropierea scenei, jandarmii i-au făcut culoar şi a urcat în maşină. Copiii au înconjurat însă maşina şi nu s-au lăsat deloc duşi, „mitraliind“ cu blitz-urile maşina vedetei.

Convinsă fiind că nu va putea pleca prea curând, artista a deschis capota maşinii şi a început, la rândul său, să-i filmeze pe fani, salutându-i, în timp ce şoferul a reuşit, astfel, foarte lent, să iasă. „Dar ce e, frate, asta, a-nviat Ceauşescu?!“, a fost la un moment dat o replica venită din mulţime, în timp ce o parte dintre fanii adunaţi au însoţit maşina câţiva metri, până când vedeta s-a îndepărtat. Au rămas apoi să-şi spună părerile.

Iată ce ştiu copiii, mai mici de 10 ani, despre Iuliana Beregoi. „Este vlogger, influencer şi cântăreaţă. Are şi un film pe You Tube. Ştiu că are 15 ani, are o soră, pe Ana, care apare şi ea în filmul «Lara». Când găsesc filme cu ea pe Youtube, chiar dacă găsesc vreo 10, mă uit la toate, şi vechi, şi noi. Eu o urmăresc de vreo… 5 ani. Am fost şi la concert în Craiova, m-am întâlnit, am făcut şi poze, mi-a dat autograf, m-am întâlnit şi cu Pablo. Nici atunci nu a stat mult de vorbă cu noi, pentru că era grăbită. Am şi tricou cu ea“, a spus Theodora.

Carla, care are 8 ani, ştie şi ea o mulţime de lucruri despre Iuliana Beregoi. „Ştiu că e născută pe 13 iulie 2004. Ştiu că are o soră, are note bune… Aş vrea să mă fac şi eu vlogger, ca ea, dar nu mă lasă mami“, a spus fetiţa care îi ştie toate piesele şi îi urmăreşte serialul.

Un nou șoc pe piața bancară: Acțiunile Deutsche Bank au scăzut puternic vineri

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13% vineri dimineață, în urma unei scumpiri puternice a asigurării împotriva riscului neplăţii (CDS), alimentând îngrijorări cu privire la rezistenţa băncilor europene, scrie digi24.ro, citând CNBC.

Российский филиал Deutsche Bank подозревают в причастности к «молдавской  схеме» - NewsMaker

Acțiunile băncii germane au scăzut pentru a treia zi consecutiv și au pierdut acum mai mult de o cincime din valoarea lor în această lună.

Salvarea de urgență a Credit Suisse prin achiziționarea de către UBS ca urmare a prăbușirii Băncii Silicon Valley din SUA a declanșat îngrijorare în rândul investitorilor, amplificată și de deciziile de politică monetară luate de Rezerva Federală a SUA miercuri.

Autoritățile de reglementare elvețiene și globale, dar și băncile centrale au sperat că intermedierea vânzării Credit Suisse către rivalul său va duce la calmarea piețelor, dar investitorii rămân în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar.

Rivala Deutsche Bank, Commerzbank, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 8,50%, şi Société Générale (-6,72%) înregistrează unele dintre cele mai puternice reculuri în sector.

În acest weekend trecem la ora de vară

Schimbarea orei, pentru a trece la ora de vară 2023, va avea loc în ultimul weekend din luna martie. Pe 26 martie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile trebuie date cu o oră înainte. Ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Ora de vară 2023. Cum schimbăm ceasurile şi când trecem la ora de vară |  Observatornews.ro

Trecerea la ora de vară are loc la câteva zile după echinocțiul de primăvară 2023, de pe 21 martie, care marchează începutul primăverii astronomice.

Din acest moment, ziua începe „să crească” și noaptea să scadă (durata de lumină naturală pe parcursul unei zile) până la solstițul de vară din 21 iunie 2023.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă, pentru a beneficia mai bine de lumina naturală.

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Sistemul cu ora de vară – ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970.

Beneficiile schimbării orei

Potrivit unui studiu realizat de Steve P. Calandrillo de la Universitatea Washing¬ton şi Dustin E. Buehler de la Universitatea din Arkansas, alegerea orei de vară ar conduce la scăderea numărului de accidente rutiere.

„Este mai multă lumină seara, atunci când au loc majoritatea accidentelor fatale, când oamenii vin spre casă după o zi obositoare la birou. Mai mult, rata criminalităţii ar putea scădea pentru că mai mult de jumătate dintre infracţiuni au loc în orele de după lăsarea întunericului, după-amiaza târziu sau seara”, arată rezultatele cercetării.

Alte studii arată că există ramuri economice care pot prospera odată cu trecerea la ora de vară. De exemplu, cei din industria HORECA consideră că o oră în plus de lumină naturală îi face pe oameni să stea mai mult timp pe străzi, cheltuind astfel mai mulţi bani pe diverse activităţi.

Totodată, experții subliniază beneficiile cantităţii mai mari de lumină solară, care contribuie la o bunăstare generală şi la menţinerea sănătăţii, întrucât, după cum bine se ştie, soarele creşte sinteza de vitamina D şi reduce incidenţa „dezordinii afective sezoniere”.

Totuși, trecerea la ora de vară ne poate afecta, dar nu pe termen lung

Persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări. De asemenea, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea.

Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.

Specialiştii spun că vom avea nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta, deoarece trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât ne-am obişnuit, iar astfel nivelul de stres poate creşte şi pot apărea dificultăţi de concentrare la serviciu sau la școală.

Efecte negative ale schimbării orei

Acest mecanism al schimbării orei de două ori pe an ar avea însă efecte negative asupra sănătății noastre, potrivit unor noi cercetări. Gisela Helfer, conferențiar senior în fiziologie și metabolism la Universitatea din Bradford, Anglia, explică într-un articol apărut în The Conversation cum ne putem adapta organismul.

În primele câteva zile după schimbarea orei, mulți suferă de simptome diverse precum iritabilitate, insomnie, oboseală în timpul zilei și reducerea funcției imunitare.

Mai îngrijorător este faptul că atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și accidentele de muncă sunt mai frecvente în primele săptămâni după schimbarea orei.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Ingenios! Un brad inedit de câțiva metri și un om de zăpadă, au apărut în curtea unei vulcanizări
Articolul anterior
Foto. Un fotograf american a realizat un ,,calendar sexy” cu veterani de război
Articolul următor