Mii de oameni, evacuaţi din case din cauza incendiilor de vegetaţie din Australia

Mii de oameni au fost rugaţi să îşi părăsească locuinţele miercuri, din cauza vânturilor puternice care ar putea extinde incendiile de vegetaţie din Australia, zona Perth, conform Reuters.

În timp ce pompierii se luptă cu flăcările, autorităţile le-au cerut locuitorilor din Bullsbrook, o suburbie de peste 6.600 de locuitori şi al patrulea cel mai mare oraş din Australia, să ignore restricţiile coronavirus şi să părăsească locuinţa cât mai repede, transmite Mediafax.ro.

”Ştim cât de rapid situaţia poate escalada”, a declarat premierul Mark McGowan într-o declaraţie de presă. ”Prognoza indică vânt puternic în următoarea perioadă. Prin urmare, vă rugăm să părăsiţi locuinţa acum. Salvaţi-vă viaţa”.

foto: Getty Images

Între timp, pe fondul epidemiei de coronavirus, două milioane de australieni se află în carantină până vineri, după ce a fost depistat un caz cu noua tulpină britanică de coronavirus. Restricţiile impun ca toţi oamenii să rămână acasă, cu excepţia celor care lucrează în sistemul de sănătate. Vizitele la spital, centrele de îngrijire şi aziluri sunt interzise.

Până acum nu au fost raportate decese în urma incendiilor, însă originea lor rămâne necunoscută.

Asistentă medicală din Criuleni, răpusă de Covid-19
Articolul anterior
Un veteran de război, în vârstă de 102 ani, felicitat de Ministrul Apărării din România
Articolul următor
Alte articole interesante