Mii de oameni stau la coadă pentru a mirosi cea mai puturoasă floare din lume

O floare-cadavru, care emană un miros capabil să călătorească pe distanțe de kilometri pentru a atrage insecte, a înflorit la Grădina Botanică din orașul australian Adelaide, transmite AlephNews.

Potrivit The Guardian, planta înflorește doar o dată la câțiva ani și doar timp de 48 de ore, pentru a atrage insecte care au avut deja contact cu polenul unei alte flori-cadavru.

Raritatea plantei, dar și a florii sale, a atras mii de oameni la Grădina Botanică din Adelaide, australienii stând la coadă ore întregi doar pentru a simți o dată mirosul emanat.

Planta Titan Arum, care provine de pe insula Sumatra din Indonezia, arată ca o floare, însă de fapt este o inflorescență – mănunchi de flori pe o tulpină.

Titan Arum poate depăși 2 metri înălțime și o greutate de 150 de kilograme, iar mirosul emanat este asemănat cu cel de șobolani morți, deși unele persoane spun că mirosul seamănă și cu cel al picioarelor nespălate.

Horticultorul responsabil de creșterea plantei, Matt Coulter, spune că mirosul, atunci când Titan Arum se afla în seră, îl făcea să vomite.

Despădurirea pădurii tropicale din Indonezia a provocat o scădere puternică a exemplarelor care cresc sălbatic și acum există sub 1000 de plante în afara grădinilor botanice.

Planta a fost pusă pe lista speciilor aflate în pericol în 2018. În încercarea de a păstra specia, Indonezia a trimis semințe către grădinile botanice, iar Matt Coulter a încearcă să crească mai multe exemplare din frunze.

„Un mic tubercul se va forma, iar apoi acel tubercul poate ajunge o plantă de 150 de kilograme” , spune el. ,,Cea mai mare plantă a noastră are 75 de kilograme și a atins 2,6 metri înălțime”.

„În prima noapte, florile feminine sunt active. În a doua noapte nu mai sunt active și încep eliberarea polenului de către florile masculine – deci nu se pot auto-poleniza” , spune Matt Coulter.

„Este nevoie de muntă energie pentru ca plantă să emită acel miros. O face doar când vrea să fie polenizată. Miroase ca să atragă o insectă care poate a vizitat altă floare. Principalul polenizator este Halictidae, un fel de muscă mică, dar sunt și alte insecte atrase” .

După ce Titan Arum se ofilește, tuberculul subteran intră în repaus timp de până la un an înainte de a ieși din nou la suprafață sub formă de frunze. O dată la câțiva ani, va reapărea ca o floare de cadavru reîncarnată.

Concurenta Rusiei la ,,Miss Univers” refuză să se întoarcă în țara natală după finalizarea concursului. Tânăra a decis să rămână în SUA și se ascunde

Rusoaica Anna Linnikova, concurenta Rusiei la „Miss Univers”, se ascunde în SUA după finalizarea concursului. Modelul refuză să se întoarcă în Rusia și nici nu vrea să spună unde se află exact în acest moment.

Неужели я не могу»: «мисс Россия» Анна Линникова заявила о жизни в США -  Экспресс газета

Anna Linnikova nu a intrat în top 16 și a refuzat să se întoarcă acasă după concurs. Rusoaica se ascunde în Statele Unite și se teme de amenințările care îi sunt trimise.

Linnikova, care a încercat să se împrietenească cu reprezentanta Ucrainei, Victoria Apanasenko, călătorește acum.

,,Acum călătoresc prin America și din motive de siguranță, încă o dată, nu-mi dezvălui coordonatele exacte”, a declarat rusoaica într-un interviu acordat presei ruse.

Tânăra continuă să viseze la o carieră de model.

Модель Анна Линникова рассказала о травле после конкурса "Мисс Вселенная"

Concursul din acest an a fost câștigat de reprezentanta SUA, R’Bonnie Gabrielle.

Un muncitor francez a câștigat 17 milioane de euro la loto, după o greșeală care i-a schimbat total destinul

A vrut să joace la loto pe vineri, 13, dar din greșeală a bifat căsuța pentru sâmbătă. Nu a bănuit nicio clipă că dintr-o eroare avea să i se schimbe viața total.

Un muncitor din Franța a câștigat 17 milioane de euro, crezând că joacă pentru tragerea de vineri, 13 ianuarie, doar că a bifat data de sâmbătă. Iar combinația de numere s-a dovedit a fi cea potrivită, potrivit unui comunicat de presă al FDJ publicat joi.

I s-a prezis un câștig mare în urmă cu 20 de ani

Când și-a verificat biletul, omul era convins că a jucat cu o zi înainte și deci a pierdut. Doar că exact înainte de a merge dezamăgit la culcare a primit o notificare de la FDJ care îi dădea fericita veste. „În ziua aceea, trebuie să fi avut o stea norocoasă deasupra capului meu”, a declarat bărbatul când i-a fost înmânat premiul.

Și-a trezit soția și i-a spus că a câștigat 17 milioane de euro și au început să facă planuri pentru noua lor viață până în zori. „Este începutul unui nou început”, a mai spus el.

Milionarul își propune acum să-și părăsească slujba de muncitor pentru a-și înființa propria afacere, a cumpăra o casă în nordul Franței, a călători mai mult cu familia, dar mai ales… pentru a consuma produse de mai bună calitate. „În loc să-mi cumpăr carnea din supermarketuri, acum voi merge la măcelar”, a spus el.

Cu banii în sfârșit în buzunar, bărbatul se poate apuca să cumpere cadoul promis soției sale. „Când am întrebat-o ce o va face cea mai fericită, nu a ezitat nicio secundă: un grătar electric”, a spus norocosul milionar.

Jucătorul norocos a mai povestit că un prieten al familiei i-a prezis că într-o zi va câștiga o sumă mare de bani la loterie. Se întâmpla în urmă cu aproximativ douăzeci de ani. „Pe atunci, nu credeam deloc în darurile lui, dar acum, cu atât mai mult”, a mărturisit el, amuzat.

sursa

Rusia nu mai emite cetățenilor pașapoarte biometrice, pentru călătorii în străinătate. ,,Sunt prea multe cereri”

Federația Rusă a încetat temporar să accepte cereri pentru pașapoarte străine biometrice. Anunțul a fost făcut joi, de către portalul oficial al serviciilor guvernamentale din Rusia, Gosuslugi. Suspendarea s-ar datora unui număr mare de cereri. 

„Din 2 februarie, acceptarea cererilor de eliberare a pașapoartelor internaționale de tip nou cu suport electronic de stocare a fost temporar suspendată. Dacă deja ați solicitat un nou pașaport prin portalul serviciilor de stat, așteptați răspunsul departamentului și acționați conform instrucțiunilor primite”, se arată în mesajul instituției.

Persoanele care au solicitat un nou pașaport prin intermediul altor servicii decât Gosuslugi sunt îndemnați să contacteze departamentul de migrație de la locul unde a fost depusă cererea.

Goznak, compania care produce pașapoarte rusești, a anunțat că suspendarea se datorează unui „volum crescut de cereri de pașapoarte internaționale”, care a provocat o creștere semnificativă a cererii de microcipuri necesare producerii pașapoartelor biometrice.

Compania a mai menționat că speră că rata obișnuită de producție și personalizare a pașapoartelor va fi restabilită în termen de o lună.

La începutul săptămânii, Ministerul rus de Interne a raportat că a eliberat în 2022 un număr record de pașapoarte.

Papa Francisc denunță războiul rus drept o crimă împotriva lui Dumnezeu și a umanității
Articolul anterior
Armata Națională va primi o donație din partea Guvernului Germaniei
Articolul următor