Mii de solicitări la serviciul urgenţă în perioada minivacanţei

Peste 11 mii de solicitări la Urgenţă, în perioada minivacanţei. Persoanele cu boli cardiovasculare au apelat cel mai des ambulanţa.

În zilele de minivacanţă, în perioada 27 – 31 august, IMSP CNAMUP informează că numărul total de persoane care au solicitat intervenţia ambulanţei este de 11 353 pacienţi. După acordarea primului ajutor medical calificat 4401 pacienţi, printre care 1016 copii au fost transportaţi la departamentele de urgenţă al instituţiilor spitaliceşti dinţară. În structura solicitărilor deservite predomină cele cauzate de urgenţele respiratorii – 2336 solicitări, inclusiv 911 IRVA, urmate de urgenţele cardiovasculare – 1875 solicitări, inclusiv 29 pacienţi cu Sindrom coronarian acut şi urgenţele neurologice – 1438 solicitări, inclusiv 131 de accidente vasculare cerebrale, scrie tvrmoldova.

Cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital 1111 cetăţeni. IMSP CNAMUP menţionează că echipele AMU au fost solicitate în cazul a 49 accidente rutiere, în urma cărora au suferit 62 persoane, printre care zece minori. La necesitate, în dependenţă de starea pacienţilor, aceştia au fost transportaţi la Unităţile de Primire Urgentă spitaliceşti.

În perioada evaluată, au fost înregistrate 27 solicitări pe motivul urgenţelor toxice. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la 12 persoane care s-au intoxicat cu medicamente şi 6 persoane care au suferit intoxicaţii cu alcool.

Moldoveni ameninţaţi şi exploataţi la muncă în Rusia
Articolul anterior
Nelly Ciobanu, îndurerată după pierderea tatălui său
Articolul următor