Mii de ucraineni se întorc pe jos în Ucraina din Polonia. Foto!

Peste 7 mii de ucraineni care muncesc în Polonia au pornit acasă pe jos, după ce a fost anunțată închiderea granițelor poloneze. În total, aproximativ 2 milioane de ucraineni muncesc în Polonia, raportează focus.ua.

separator
Datorită fluxului crescut de persoane la frontieră, autoritățile locale și Serviciul de Urgență de Stat din Ucraina au trimis 200 de autobuze pentru cei care se intorc în țară.

Reprezentantul Serviciului de Frontieră din Ucraina, Andrei Demchenko, a menționat, de asemenea, că, dacă cineva nu reușește să treacă frontiera înainte de a fi închisă, va trebui să se conformeze deciziilor autorităților poloneze.

„Dar cel mai probabil, dreptul constituțional al cetățenilor ucraineni de a se întoarce nu va fi încălcat”, a adăugat el. Bloomberg a scris ieri că aproximativ 20% dintre migranții forței de muncă ucrainene au plecat deja acasă din Polonia, iar acest lucru amenință prăbușirea sectorului polonez al construcțiilor.

Conform publicației, fiecare al cincilea constructor ucrainean a părăsit Polonia, în timp ce nu este de așteptat să-i înlocuiască nimeni. Foto: unian.net

Incendiu puternic într-un apartament din Capitală. Trei persoane decedate

Un incendiu s-a produs aseară, 27 aprilie, pe strada Pietrarilor nr. 8 din municipiul Chișinău.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:13. Potrivit primelor informații înregistrate, a fost observată flacără deschisă de la etajul șapte a unui bloc de locuit.

La fața locului au intervenit cinci echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că un apartament cu două odăi este cuprins de flăcări. În timpul intervenției salvatorii au depistat cadavrele carbonizate a trei persoane, identitatea cărora urmează a fi stabilită. 

Totodată, pompierii au evacuat din interiorul apartamentului o persoană, care a primit intoxicație cu monoxid de carbon. Aceasta a fost preluată de Serviciul asistență medicală urgentă pentru îngrijiri de rigoare. 

Angajații IGSU au reușit localizarea incendiului către ora 21:54 și lichidat complet la ora 22:34. În urma incendiului au fost distruse mai multe bunuri materiale din interiorul apartamentului. 

Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști. 

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 26 situații de risc.

Explozie în Capitală. Un automobil care aparținea unui companii de taxi a ars pe o stradă din sectorul Botanica

Un automobil a ars noaptea trecută pe o stradă din sectorul Botanica al Capitalei.

Incendiu la Botanica: O mașină de taxi a ars pe marginea drumului

Automobilul staționa pe marginea drumului.

La fața locului au intervenit pompierii care au stabilit că ardea un automobil care aparținea unei firme de taxi din Capitală.

Cauzele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.

Groaznicul accident de pe Mihai Viteazul: Momentul în care victimele sunt scoase dintre fiare de către trecători

Șoferii și pasagerii mașinilor făcute zob, după ce au ajuns într-un pilon, una peste alta, pe strada Mihai Viteazul, din Capitală au fost scoși dintre fiarele automobilelor de trecători, până la sosirea ambulanței, scrie Unimedia.info.

Momentul în care mai mulți trecători sar în ajutor a fost publicat de internauți pe rețele.

Accidentul a avut loc pe 23 aprilie, în jurul orei 21:00 pe strada Mihai Viteazul. Potrivit Poliției, o mașină de model Ford s-a ciocnit cu o Toyota.

Vedeți AICI Video.

https://t.me/unicamd/1056

O adolescentă de 16 ani este cea mai tânără victimă a coronavirusului din Franța
Articolul anterior
Președintele raionului Cahul și alți doi membri din administrație, testați pozitiv la Covid-19
Articolul următor