Mii de ucraineni se întorc pe jos în Ucraina din Polonia. Foto!

Peste 7 mii de ucraineni care muncesc în Polonia au pornit acasă pe jos, după ce a fost anunțată închiderea granițelor poloneze. În total, aproximativ 2 milioane de ucraineni muncesc în Polonia, raportează focus.ua.

separator
Datorită fluxului crescut de persoane la frontieră, autoritățile locale și Serviciul de Urgență de Stat din Ucraina au trimis 200 de autobuze pentru cei care se intorc în țară.

Reprezentantul Serviciului de Frontieră din Ucraina, Andrei Demchenko, a menționat, de asemenea, că, dacă cineva nu reușește să treacă frontiera înainte de a fi închisă, va trebui să se conformeze deciziilor autorităților poloneze.

„Dar cel mai probabil, dreptul constituțional al cetățenilor ucraineni de a se întoarce nu va fi încălcat”, a adăugat el. Bloomberg a scris ieri că aproximativ 20% dintre migranții forței de muncă ucrainene au plecat deja acasă din Polonia, iar acest lucru amenință prăbușirea sectorului polonez al construcțiilor.

Conform publicației, fiecare al cincilea constructor ucrainean a părăsit Polonia, în timp ce nu este de așteptat să-i înlocuiască nimeni. Foto: unian.net

O adolescentă de 16 ani este cea mai tânără victimă a coronavirusului din Franța
Articolul anterior
Președintele raionului Cahul și alți doi membri din administrație, testați pozitiv la Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante