Milioane de britanici sunt în lacrimi! Cele mai emoționante imagini de la priveghiul Majestății sale, regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit pe 8 septembrie 2022. Imediat după aflarea veștii, mii de oameni s-au strâns în fața Palatului Buckingham din Londra și au cântat în lacrimi „God Save the Queen’.Britanicii își plâng Regina și, odată cu ei, lumea întreagă. Munți de flori, lacrimi, mesaje de condoleanțe, regrete și durere. Regina s-a stins la vârsta de 96 de ani, fiind monarhul cu cea mai lungă domnie din istorie.

Ieri, imediat după aflarea veștii că Regina Elisabeta a II-a a murit, un curcubeu s-a arcuit pe cerul Londrei cu puțin timp înainte ca oamenii să cadă într-o tăcere uluită, în timp ce palatul cobora drapelul Union Jack până la jumătate, semnificând moartea monarhului.

Regina Elisabeta a II-a a murit. Milioane de oameni sunt în lacrimi

Starea de spirit de pe esplanada din fața Palatului Buckingham era foarte diferită în urmă cu trei luni, când regina și-a făcut apariția pe balcon în urale uriașe ale celor care se bucurau de jubileul de platină, care au marcat 70 de ani pe tron.

Joi, un sentiment de anxietate s-a transformat în șoc când a fost anunțată vestea morții ei. Palatul a postat un anunț oficial pe porțile de afară, pe care londonezii și turiștii au insistat să-l vadă.

Mii de oameni continuau să vină la palat, cu flori, lumânări și mesaje de condoleanțe.

Regina Elisabeta a II-a a murit. Liderii lumii au trimis condoleanțe

În SUA, șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a ordonat ca steagurile Capitoliului să fie arborate în bernă după moartea Reginei Elisabeta, potrivit CNN.

Preşedintele chinez Xi Jinping a transmis vineri „sincere condoleanţe familiei regale, guvernului şi poporului britanic”, la moartea reginei Elisabeta a II-a, a transmis televiziunea publică CCTV.

Premierul japonez Fumio Kishida a deplâns vineri o „mare pierdere” pentru comunitatea internaţională după decesul reginei Elisabeta a II-a, exprimându-şi „profunda tristeţe”.

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa i-a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, salutând o „figură extraordinară” care a avut „o viaţă remarcabilă”.

Preşedintele Jair Bolsonaro a decretat joi trei zile de doliu în Brazilia după decesul reginei Elisabeta a II-a.

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis joi condoleanţe Regatului Unit pentru „pierderea ireparabilă” a reginei Elisabeta a II-a.

Papa Francisc a deplâns joi moartea reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, lăudând ”serviciul neobosit pentru binele” ţării sale şi ”exemplul său de devotament faţă de datorie”, asigurând totodată că se roagă pentru fiul ei ”în timp ce îşi asumă acum înaltele responsabilităţi de rege”, sub numele de Charles al III-lea.

Premierul indian Narendra Modi s-a declarat ”întristat de dispariţia” celei care a urcat pe tron în 1952, devenind primul monarh britanic care nu a condus Imperiul indian, care a dispărut în 1947 odată cu Partiţia şi independenţa Indiei şi Pakistanului.

Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a prezentat, de asemenea, „sincere condoleanţe”.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care a murit joi, afirmând într-o telegramă adresată regelui Charles al III-lea că aceasta „a scris” şi „a modelat cele mai relevante capitole din istoria lumii noastre în ultimele şapte decenii”.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a: presa britanică, între recunoştinţă şi durere

Prima pagină a ediţiilor de vineri ale principalelor publicaţii britanice exprimă durerea pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a şi recunoştinţa pentru cei 70 de ani de domnie, transmite EFE.

„Iubita noastră regină a murit”, scrie cu litere de-o şchioapă tabloidul Daily Express, cuvinte care însoţesc un portret în alb-negru al suveranei, potrivit Agerpres.ro.

Aceeaşi fotografie apare şi pe prima pagină a The Times, care optează pentru un titlu sobru – „Moartea reginei” – şi subliniază că „lumea o plânge pe iubita suverană”.

sursa: www.viva.ro

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

O tânără din Moldova a întors toate cele patru scaune la „Vocea României”. Jurații au rămas mască când i-au auzit vocea
Articolul anterior
Șoferii cu mașini electrice ar putea să plătească facturi uriașe
Articolul următor