Milionarul care își dorea să susțină a 27-a oară BAC-ul, a picat examenul

Un milionar în vârstă de 56 de ani din China, Liang Shi, a picat pentru a 27-a oară la temutul examen „gaokao”, cu care se intră la universitate. Cu părul alb şi o avere solidă, Liang Shi a fost mereu frustrat că nu a reuşit să obţină o notă suficient de bună la acest examen, scrie Mediafax.ro.

Cu toate acestea, succesul său în afaceri şi ascensiunea socială îl fac să fie mândru.

Liang Shi a început cariera cu o slujbă modestă într-o fabrică şi apoi şi-a înfiinţat propria companie de materiale de construcţii, care i-a adus prosperitate şi statutul de milionar. Cu toate acestea, el a rămas mereu obsedat de dorinţa de a intra la Universitatea din Sichuan, dar „gaokao” s-a dovedit a fi un obstacol dificil de depăşit.

Examenul „gaokao” este considerat un test crucial în China. Doar cei cu punctaje foarte ridicate pot accesa cele mai bune universităţi, iar concurenţa este acerbă, locurile fiind limitate.

Liang Shi a picat pentru prima dată acest examen la vârsta de 16 ani şi a continuat să-l susţină de încă 27 de ori, fără succes. Cu toate acestea, el nu s-a descurajat şi a încercat din nou în fiecare an începând din 2010. Chiar şi în timpul pandemiei de COVID-19, cu restricţii stricte de sănătate şi dificultăţi în susţinerea examenelor, el a continuat să se pregătească intens.

Liang Shi a adoptat un stil de viaţă dedicat studiului, petrecând ore în şir cu manualele şcolare, renunţând la distracţii şi chiar jocul său preferat, mah-jong. Cu toate acestea, rezultatele obţinute în acest an au fost din nou dezamăgitoare, iar el nu a reuşit să obţină un punctaj suficient pentru a intra la nicio universitate, nici măcar la cele mai puţin cotate.

„Am crezut că nu voi obţine un punctaj suficient de bun pentru a intra la Universitatea Sichuan. Dar nu mă aşteptam ca punctajul meu să nu-mi permită să intru la nicio universitate, nici măcar la cele mai slab cotate”, a declarat el pentru AFP.

Milionarul se întreabă dacă va avea vreodată ocazia să-şi îndeplinească visul de a studia la Universitatea din Sichuan.

Alerte meteo în Europa. Cod roșu de caniculă în Spania, unde vor fi 44 de grade, furtuni și inundații în Balcani
Articolul anterior
Imagini cu impact emoțional. Momentul în care un copil iese pe carosabil și este lovit de o mașină
Articolul următor