Militarii ruși care au refuzat să lupte în Ucraina, obligați să returneze mai multe haine, inclusiv chiloții

În Rusia, militarii care au refuzat să participe la războiul din Ucraina sunt nevoiți să returneze unităților militare lucrurile pe care le-au primit anterior. Lenjeria intimă și ciorapii se includ în listă.

Militarii ruși, care au refuzat să lupte în Ucraina, trebuie să returneze o listă de haine, inclusiv chiloții

Despre acest lucru s-a aflat de la soția unui militar. Potrivit acesteia, soțul său a fost telefonat deja de câteva ori de la unitate cu propunerea de a reveni la serviciu. După ce acesta a refuzat, în legitimația sa a fost aplicată o ștampilă roșie care indică faptul că a refuzat să participe la „operațiunea specială” și este predispus spre trădare de patrie, transmite www.realitatea.md, conform surselor locale.

Bărbatul ar fi încercat să se angajeze în alte sectoare, însă angajatorii, odată ce-i văd legitimația militară, îl anunță că nu-l pot angaja.

Totodată, în urma decretului de concediere, a fost nevoit să restituie unității militare toate hainele și muniția pe care le primise cândva în timpul serviciului. I-au rămas șapte chiloți, nouă perechi de ciorapi de iarnă și 22 perechi de ciorapi de vară. Asemenea chiloți și ciorapi nu se vând la piață și nici în magazine cu specific militar.

„Și iată pentru acești chiloți și ciorapi, i-au aplicat o datorie. El trebuie să-i returneze de urgență. Cel mai cinic este că ultima dată când a fost telefonată de unitatea militară i s-a spus că: noi îți vom ierta această datorie, chiar și chiloții, și ciorapii, dacă te vei restabili conform contractului și vei merge în Ucraina pe cont propriu. Înțelegeți? Viața soțului meu a fost apreciată cu 31 de perechi de ciorapi și șapte perechi de chiloți”, a povestit femeia.

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

”Bucătarul lui Putin” recunoaște, în premieră, că a fondat grupul de mercenari Wagner, care de mai mulți ani pune în practică planurile Kremlinului

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina şi a recunoscut prezenţa lui în special în Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Într-o postare pe reţelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanţi competenţi în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

„La acel moment, 1 mai 2014, a luat naştere un grup de patrioţi care şi-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a afirmat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulţi ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operaţiuni, ceea ce Moscova a dezminţit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale şi de media ruse de finanţarea grupului Wagner, ai cărui combatanţi au fost văzuţi mai ales în Siria, Libia, Ucraina şi Republica Centrafricană.

Evgheni Prigojin este pe lista de sancțiuni a statelor occidentale

În luna iulie mercenarii Wagner au început să facă recrutări în penitenciarele din Rusia și să caute voluntari pentru războiul din Ucraina în țările din Asia Centrală în contextul pierderilor ridicate suferite de forțele armate ale Moscovei în cursul „operațiunii militare speciale” pe care Vladimir Putin a declanșat-o pe 24 februarie.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

Supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza faptului că firme ale sale se ocupă de catering pentru Kremlin, Prigojin a fost vizat de primul pachet de sancțiuni anunțat de UE pe 23 februarie ca răspuns față de invazia Ucrainei.

Relatări despre faptul că acesta a început să efectueze personal vizite în penitenciarele din Rusia pentru a recruta criminali și infractori au apărut încă din luna august, dar aceasta este pentru prima dată când Prigojin recunoaște că este fondatorul grupui de mercenari Wagner.

sursa: www.hotnews.ro

Germania: Guvernul anunță un pachet de sprijin de 65 miliarde de euro pentru cetățeni, în contextul creșterii costului vieții
Articolul anterior
Circa 2000 de oameni, vorbitori de limbă rusă, au protestat la Koln, în Germania, față de sancțiunile impuse Moscovei
Articolul următor