Ministerul Apărării, despre cazul soldatului homosexual: „Dacă nu ai certificat medical nu ești homosexual”

Avocata ex-soldatului homosexual Marin Pavlescu, Doina Ioana Straisteanu, a publicat rezultatele dezbaterilor din cadrul audierilor la Consiliul Nediscriminare. Astfel, potrivit acesteia, reprezentanții Ministerului Apărării (MA) s-au comportat indecent. ,,Se făcea atac la persoană, se spuneau minciuni, refuzau să răspundă la întrebări”, iar din argumentele prezentate de MA reiese că „dacă nu ai certificat, nu ești homosexual”.

„A finisat și a doua parte a ședinței de audieri de azi în cauza nr. 274/21 Marin Pavlescu către Brigada nr. 2, unde Ministerul Apărării a fost atras în calitate de persoană terță, reprezentat de Petru Corciun. Multe s-au aflat din documentele prezentate și declarațiile făcute, în special:

  1.  dacă nu ai certificat medical nu ești homosexual (opinia reprezentantului Ministerul Apărării Petru Corciun;
  2. nu avem recruți emoțional stabili (din documentele prezentate, după evaluarea psihologică primară, recruții sunt grupați în trei categorii (R1-emoțional stabili/ responsabili, R2-stabilitate emoțională joasă/agresivi conflictuali, R3-instabilitate emoțională înaltă/necesită supraveghere) și în grupa R1 sunt doar câte aproximativ una sau două persoane dintre cei 65 de soldați încorporați)
  3. unitatea militară cunoaște despre relațiile personale ale militarilor cu fete minore (unele dintre ele însărcinate), dar nu raportează aceste cazuri procuraturii cum a raportat relația homosexuală a clientului meu cu partenerul său;
  4. asistența psihologică oferită în unitatea militară recruților și militarilor în termen se focusează spre tolerarea abuzului verbal, nedenunțarea și nesancționarea relațiilor neregulamentare (violență, injurii, hărțuire etc.)
  5. recruții vin perfect sănătoși în unitatea militară, iar pe parcursul serviciului militar se tratează de boli de piele, pneumonii ș.a.
  6. recruții sunt mult mai toleranți și informați despre diversitate decât militarii pe contract și «dezii» care de fapt sunt cei care instigă la discriminare și comit abuzuri”, se arată în concluziile făcute de avocată.

Totodată, avocata mai afirmă că s-a făcut tot posibilul pentru a apăra instituția și ofițerii responsabili.

„Martorii mint de îngheață apele chiar și când sunt confruntați cu probe ce denunță complicitatea, și tolerarea, hărțuirii lui Marin Pavlescu pe motiv al orientării sale homosexuale”.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie, un tânăr pe nume Marin venea cu acuzații către militarii din armată, spunând că a fost hărțuit după ce s-a aflat despre faptul că este gay. În acest context, tânărul spunea că nu se va mai întoarce în armată după concediu, chiar dacă poate fi cercetat penal pentru dezertare.

Totul ar fi pornit după ce tânărul a împrumutat telefonul unui șef să vorbească cu iubitul său, fără a ști că telefonul dat înregistrează discuțiile. Convorbirea a fost ascultată, iar informația despre homosexualitatea tânărului a fost făcută publică în anturajul soldaților.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Momente de groază! Un pod din Pittsburgh s-a prăbuşit. Mai multe persoane au fost rănite
Articolul anterior
Imagini spectaculoase! S-a deschis cea mai lungă pârtie de schi din România, cu o lungime de 5,6 km
Articolul următor