Ministerul Economiei propune scutiri pentru companiile cu un rulaj mai mic de 10 mil. lei

Companiile, care au un rulaj financiar mai mic de 10 mln. de lei, vor putea beneficia de o scutire a dărilor de seamă lunare sau trimestriale, iar în schimb li se va propune un singur raport anual pe care să-l prezinte autorităților. În acest sens, Ministerul Economiei vine cu inițiativa de a simplifica modul de raportare a companiilor și de reducere a raportării către stat, doar la un singur document anual, scrie deschide.md.

Necesitatea vine din costurile mari și timp, pe care le suportă întreprinderile, în elaborarea unui număr mare de rapoarte. Lipsa de birocrație încurajează reprezentanții business-ului, făcându-i să activeze legal și să progreseze. Astfel, odată cu simplificarea modului de raportare, antreprenorii ar deveni mai eficienți și ar folosi resursele în dezvoltarea companiilor, optimizarea activității și creșterea competitivității acesteia”, se menționează într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții Ministerului Economiei.

Potrivit ministrului, Dumitru Alaiba, companiile din R. Moldova suportă costuri imense pentru a elabora tot felul de rapoarte instituțiilor statului, iar acest lucru trebuie înlăturat.

Desigur, statul trebuie să primească informația de care are nevoie de la companii, dar asta se poate face într-un mod mai simplu, care să consume mai puțin timp antreprenorilor. Consumând mai puțin timp îndeplinind rapoarte, un administrator sau un manager financiar poate dedica mai mult timp dezvoltării companiei, optimizării activității și creșterii competitivității acesteia.
Plus la toate: Birocrația excesivă descurajează o nișă de antreprenori din a face primul pas înregistrându-și o afacere. Ei preferă să activeze neoficial pentru a nu susține costuri. Continuăm să ajutăm antreprenorii să economisească timp și bani, să se concentreze pe alte lucruri decât comunicarea cu statul și obținem în proces un cadru de reglementare clar și simplu”, afirmă Dumitru Alaiba.

Demnitarul anunță că la acest proiect vor lucra experții Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Serviciului Fiscal de alături de experți din mediul de afaceri, pentru a pune pe roate această reformă.

Obiectivul final este ca să fie un singur raport anual pentru companiile cu un rulaj de până la 10 mln lei. Acest lucru se va întâmpla începând cu noul an fiscal din 2024.

Madonna, desfigurată de operațiile estetice. Cum a aratat diva de-a lungul anilor

Madonna, în vârstă de 64 de ani, nu mai are nevoie de prezentare. Este una dintre cele mai apreciate artiste, iar melodiile sale au ajuns de nenumărate ori în topurile muzicale. Din păcate, vedeta a căzut pradă dependenței de operațiile estetice și a ajuns să fie de nerecunocut. Cea mai recentă apariție a artistei i-a îngrozit pe fani!

Madonna a șocat publicul la decernarea Premiilor Grammy

Madonna a prezentat cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy și a reușit să surprindă publicul. Nu datorită unei ținute excentrice, așa cum deja ne-am obișnuit, ci pentru că pur și simplu a fost nerecunoscut. Artista a trecut de n ori pragul medicului estetician, iar rezultatele lasă de dorit. Și-a injectat mult prea mult acid hialuronic pentru a ține departe semnele trecerii timpului, iar chipul său pare ca de ceară, lipsit de expresii faciale.

Cum a arătat Madonna de-a lungul anilor:

Adele, cu ochii în lacrimi la Premiile Grammy. A fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral

Adele și-a împlinit un vis mai vechi, iar aici nu ne referim la câștigarea a două premii Grammy în aceeași seară. Cântăreața britanică a fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral, scrie perfecte.ro.

Adele declara într-un interviu că nu l-a întâlnit niciodată în persoană pe Dwayne ”The Rock” Johnson, dar că își dorește cu disperare asta. „Cred că aș plânge mult”, spunea artista în decembrie 2021.

La gala Pfremiilor Grammy 2023 de luni dimineață, gazda evenimentului, Trevor Noah, i-a mărturisit că și actorul este un mare admirator al ei și al muzicii sale. 

După câteva zeci de secunde de suspans, comendiantul a dezvăluit că pe lista invitaților se află cineva pe nume The Rock. Dwayne Johnson și-a făcut apariția din mulțime și a luat-o în brațe pe Adele, emoționată la culme de surpriza organizatorilor.

La un moment dat, The Rock o sărută pe gură pe Adele, iar sala este în delir. Cântăreața era împreună cu iubitul ei, Rich Paul, și cu Lizzo, care au fost la fel de surprinși.

Surpriza a continuat, fiindcă The Rock a prezentat nominalizările pentru cea mai bună interpretare pop solo, dar și câștigătorul, care a fost chiar Adele.

Cei doi au petrecut multe ore împreună după Premiile Grammy 2023 și s-au fotografiat în toate ipostazele.

Haine, încălțăminte, dar și electrocasnice, aduse ilegal din Franța și Germania. Urmau să ajungă pe piața de la noi

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un autocar de model “Mercedes-Benz Tourismo”, ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova, transportând bagaje și colete neînsoțite.

În urma verificărilor au fost depistate haine și încălțăminte în cantități comerciale, toate nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 37 de ani, cu dubla cetățenie (RM/RO).

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Iar funcționarii postului vamal Costeşti, în comun cu funcționarii Centrului Chinologic, au supus controlului de specialitate un microbuz de model “Mercedes-Sprinter”, ce se deplasa pe rută neregulată Germania – Republica Moldova.

Urmare a verificărilor, printre bagajul neînsoțit au fost depistate bunuri de uz casnic noi, în asortiment, nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 32 de ani, cetățean al Republicii Moldova.

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Greta Thunberg a fost luată pe sus de poliția germană, în urma unui protest la o mină de cărbune
Articolul anterior
Bruce Willis, ipostază rară alături de mezina sa. Imaginile au adunat zeci de mii de like-uri
Articolul următor