Ministerul Educației: anunț pentru școlile care utilizează cataloage electronice

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează directorilor instituțiilor de învățământ general, care utilizează cataloage electronice cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale în procesul colectării, prelucrării și utilizării datelor cu caracter personal.

separator
Directorii instituțiilor de învățământ general, care utilizează sisteme informaționale, ce aparțin companiilor private au obligația să respecte și să asigure implementarea Legii 133/2011 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și Hotărârea Guvernului nr. 1123/2010 privind aprobarea Cerințelor față de asigurarea securității datelor cu caracter personal la prelucrarea acestora în cadrul sistemelor informaționale de date cu caracter personal.

În cazul sesizării unor situații de colectare sau prelucrare ilegală a datelor cu caracter personal, directorii instituțiilor de învățământ general sunt rugați să informeze Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Angajații IGSU continuă să monitorizeze situația în sudul țării. Drumuri blocate
Articolul anterior
Codul portocaliu de ninsori a trecut. Vine gerul!
Articolul următor
Alte articole interesante