Ministerul Educaţiei are patru scenarii pentru recuperarea orelor în școli și alte instituții de învățământ

Ministerul Educaţiei are patru scenarii pentru recuperarea orelor la care nu merg copiii din cauza carantinei impuse de noul tip de coronavirus. Două dintre scenarii ar fi ca elevii şi studenţii să aibă câte o oră suplimentar în fiecare zi, timp de nouă săptămâni sau scurtarea vacanţei de Paşti.

separator
Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat de la Ministerul Educaţiei, Natalia Grîu, în timpul audierilor din plenul Parlamentului. O metodă propusă de unele instituţiile de învăţământ au fost orele on line, însă, unii deputaţi considera că instruirea la distanţă nu este o soluţie şi au cerut şi alte opţiuni de la ministerul de resort.

,,Dacă doamne fereşte şi mai gravă situația putem valorifica zilele de sâmbătă, dar asta este o măsură pe care nu am vrea să o facem. Şi nu am vrea să ajungem la situaţia când ajungem să depăşim anul şcolar şi venim peste vacanţa de vară. Pentru că noi avem reglementat etapa de examen de bacalaureat, examene la clasa a IX – a şi admitere pe care nu ar trebui să o perturbăm”, a menţionat Natalia GRÎU, Secretar de stat ministerul Educaţiei.

Grîu a mai specificat şi faptul că în mai mult de jumătate dintre instituţii lipsesc asistenţii medicali, iar acest lucru agravează şi mai mult situaţia. „Situația pe care noi o trăim este o situație excepțională. Noi ne-am autosesizat că suntem total nepregătiţi în faţa unor asemenea situaţii ca să le facem managementul. 50 la sută de din instituţiile de învăţământ nu au asistent medical. Şi asta este o situaţie gravă. Deci este o situaţie la care trebuie să lucrăm”, a spus Natalia GRÎU, Secretar de stat ministerul Educaţiei.

Grădiniţele, şcolile şi universităţile din ţară şi-au sistat activitatea de miercuri şi vor fi în carantină până în 23 martie, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici. Documentul se referă şi la instituţiile de învăţământ profesional tehnic, extraşcolar şi special. Autorităţile spun că măsura este imperios necesară, întrucât există un risc major de transmitere locală a infecţiei cu noul tip de coronavirus.

Moldova: slujbele în biserici, interzise timp de două săptămâni
Articolul anterior
Cristina Gheiceanu și soțul ei sărbătoresc 8 ani de relație: ,,A trebuit să amânăm totul. Am decis să stăm acasă”
Articolul următor
Alte articole interesante