Ministerul Educației elaborează „Instrucțiunea privind învățarea la distanță în învățământul general”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat astăzi, 16 martie, ședința grupului de lucru responsabil de elaborarea „Instrucțiunii privind învățarea la distanță în învățământul general”, în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ (Ordinul nr. 292/2020), în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

separator
În debutul întrunirii, ministrul Corneliu Popovici a menționat că în situații excepționale, se impun acțiuni eficiente și prompte: „Importanța asigurării continuității procesului educațional la distanță, astfel încât toți elevii să fie încadrați în acest proces este imperios necesară la moment. Contăm pe responsabilitatea managerilor instituțiilor de învățământ și implicarea și dedicația cadrelor didactice pentru a face posibilă implementarea cu succes a acestui proces”, a declarat oficialul.

În cadrul ședinței, membrii grupului de lucru au convenit asupra principiile pedagogice și didactice specifice învățării la distanță, formele recomandate de învățarea la distanță, platformele care urmează a fi utilizate, metodele de evaluare și procesare a rezultatelor elevilor, tehnici de evaluare formativă și sumativă la distanță, rolul și atribuțiile părinților etc.

Totodată, participanții la discuții au dezbătut aspecte privind managementul implementării învățării la distanță în contextul situațiilor excepționale.

Documentul urmează a fi definitivat până la sfârșitul săptămânii curente.

Donatella Versace şi fiica ei au donat 200.000 de euro unui spital din Milano
Articolul anterior
Meteorologii prognozează ninsori la începutul săptămânii viitoare
Articolul următor
Alte articole interesante