Ministerul Finanțelor: Știrea despre impozitarea coletelor din diasporă este falsă

Ministerul Finanțelor a venit cu o reacție după ce în spațiul public au apărut informații că din 1 ianuarie 2021 vor fi impozitate coletele poștale din diasporă valoarea cărora va depăși 100 de euro.

separator

Într-un comunicat remis presei, Ministerul Finanțelor menționează că informația este falsă, transmite stiri.md.

„Condamnăm orice încercare de a promova știri false. Îndemnăm reprezentanții mass-media să verifice corespunzător orice informație, iar Ministerul Finanțelor reiterează toată deschiderea pentru a acorda suportul necesar în acest sens.

Potrivit proiectului de lege privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021, prezentat pentru consultare publică, se propune revizuirea tratamentului fiscal al mărfurilor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, și anume celor procurate de pe platformele internaționale de comerț electronic.

Astfel, se prevede aplicarea facilităților fiscale și vamale asupra mărfurilor care nu depășesc plafonul valoric de 100 euro”, precizează Ministerul Finanțelor.

Totodată, sursa citată subliniază că în cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră.

Rusia, copleșită de noul val de Covid. Medicii le scriu pacienților datele direct pe brațe, cu markerul
Articolul anterior
Maia Sandu anunță că UE va aloca 50 milioane de euro pentru Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante