Ministerul rus de Externe susține că Rusia este pregătită să discute cu Republica Moldova despre reglementarea transnistreană

Ministerul rus de Externe susține că este inacceptabil amendamentul aprobat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei prin care „Transnistria a fost recunoscută drept zonă de ocupație rusă”, transmite RIA Novosti pe Telegram, conform Ziarul de Gardă.

Ministerul rus de Externe: „Rusia este pregătită să discute cu R. Moldova despre reglementarea transnistreană, dar până atunci mai este mult timp”

Totodată, potrivit sursei citate, Ministerul rus de Externe a declarat că „Rusia este pregătită să discute cu R. Moldova despre reglementarea transnistreană, dar până atunci mai este mult timp”.

Pe 15 martie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a analizat și votat marți, 15 martie, un amendament, la rezoluția prin care Federația Rusă a fost exclusă din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, prin care a recunoscut că Federația Rusă a ocupat în 1992 regiunea transnistreană – o parte a R. Moldova, numită de ruși Transnistria.

Mai exact, prin amendamentul aprobat, APCE a recunoscut oficial „regiunea transnistreană ca zonă de ocupație rusă”.

Conținutul amendamentului aprobat: „recunoașterea agresiunii armate ruse împotriva Moldovei precum și ocuparea Transnistriei de către Rusia”.

Membrii APCE din România, Ucraina, Franța, Estonia, Marea Britanie, Georgia și Turcia au propus adunării recunoașterea oficială a ocupației ruse a unei părți a R. Moldova – regiunea transnistreană.

Amintim că APCE a votat un amendament prin care recunoaște oficial că „Federația Rusă a ocupat regiunea transnistreană a R. Moldova”.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Încă un ajutor pentru Moldova. Estonia oferă țării noastre 100.000 de euro pentru refugiații ucraineni
Articolul anterior
Refugiații ucraineni pot solicita colete cu produse alimentare și nealimentare
Articolul următor