Ministerul Sănătății anunță indemnizații unice pentru tinerii specialiști cu studii medicale și farmaceutice

Ministerul Sănătății anunță că indemnizațiile unice de 120 de mii de lei și 96 de mii de lei vor fi oferite într-o singură tranșă tinerilor specialiști cu studii meidcale farmaceutice.

Viața de student la Medicină: 10 lucruri pe care merită să le știi -  MEDIjobs

Astfel, tinerii specialiști care după absolvirea studiilor postuniversitare de rezidențiat și învățământului profesional tehnic sunt angajați în instituții medico-sanitare publice raionale, din sate sau comune, vor primi indemnizațiile unice într-o singură tranșă. O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de miniștri, la 7 decembrie.

Astfel, începând cu anul viitor, după șase luni de activitate, medicilor și farmaciștilor le va fi achitată integral indemnizația de 120 de mii de lei, iar asistenților medicali, moașelor, asistenților farmaciști, tehnicienilor dentari, asistenților medicali în diagnostic de laborator – indemnizația de 96 de mii de lei. În prezent, indemnizațiile debursate în trei rate egale, după expirarea primei luni de activitate și, ulterior, la finele fiecărui an de muncă, nu sunt motivante pentru tinerii specialiști deoarece de cele mai multe ori nu le acoperă cheltuielile de deplasare, cazare și alte necesități. În special medicii preferă să activeze în spitalele din municipiul Chișinău, în timp ce în instituțiile raionale, din sate sau comune se înregistrează deficit de personal medical.

Anul acesta au mers să lucreze la Spitalul Raional Hâncești șase tineri specialiști – un medic neurolog, chirurg, obstetrician, pediatru și doi medici interniști.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Ivan Urgant nu va prezenta ,,Золотой граммофон” pentru prima dată în 15 ani
Articolul anterior
Ministra Mediului s-a întâlnit șefa misiunii OSCE în Moldova: Ca țară candidat UE avem obligația de a transpune legislația Uniunii Europene
Articolul următor