Ministerul Sănătății pregătește mecanismul de livrare la domiciliu a medicamentelor compensate anti-Covid

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va elabora, în cel mai scurt timp, mecanismul de livrare la domiciliu a medicamentelor compensate pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 care se află la tratament la domiciliu, prin implicarea multisectorială: asistența medicală primară și asistența socială.

Declarația a fost făcută de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința Comisei pentru Situații Excepționale, IPN.

De asemenea, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Compania Națională de Asigurări în Medicină vor extinde lista medicamentelor compensate pentru tratamentul persoanelor cu forme ușoare și moderate de COVID-19 care se tratează la domiciliu. 

Aceștia vor primi medicamente compensate în proporție de 100%, anterior fiind până la 70%. 

De medicamente compensate vor beneficia toate persoanele, inclusiv cele care nu dețin poliță de asigurare medicală obligatorie.

În altă ordine de idei, CSE a venit cu mai multe înlesniri pentru mediul de afaceri. Astfel, a fost extinsă  până la 31 mai perioada de implementare a Programului de subvenţionare a dobânzilor și a Programului de rambursare a TVA. „Au fost adoptate și alte reguli simplificate în administrația fiscală care vor susține mediul de afaceri în această perioadă dificilă. 

Este foarte important să creăm condițiile necesare pentru impulsionarea economiei Republicii Moldova, inclusiv în situația stării de urgență în care ne aflăm”, a declarat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Parlamentul pregătește lista deputaților pentru a fi vaccinați
Articolul anterior
A fost căsătorită de către părinți la 17 ani, fără să își cunoască soțul. Destinul unei femei de etnie romă din Drochia
Articolul următor
Alte articole interesante