Ministru olandez, amendat pentru că n-a păstrat distanța socială la propria nuntă

Ferdinand Grapperhaus, ministrul olandez al Justiției, nu a respectat regulilele de distanțare socială și, chiar dacă era vorba despre propria nuntă, a fost amendat.

separator

Parchetul olandez a informat vineri că i-a aplicat o amendă ministrului Ferdinand Grapperhaus, transmite spotmedia.ro.

”Ministerul Public i-a aplicat o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că acesta a încălcat regulile împotriva coronavirusului cu ocazia căsătoriei sale, la 22 august’, a comunicat instituţia.

Ferdinand Grapperhaus a făcut obiectul a numeroase critici după publicarea în presă a unor fotografii de la căsătoria sa, unde apare alături de zeci de invitaţi, fără a respecta distanţarea socială.

Mai mulţi deputaţi şi politicieni ai partidelor din coaliţia de guvernare au fost de părere că ministrul justiţiei şi-a pierdut orice credibilitate prin încălcarea unor măsuri a căror necesitate a repetat-o neîncetat.

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus să-şi exprime, vizibil emoţionat, regretele, cu prilejul unei dezbateri în camera inferioară a parlamentului.

Amenda dictată pentru ”încălcare vizibilă” a distanţării sociale trebuie să servească ‘credibilităţii’ aplicării măsurilor pentru care Grapperhaus este ‘figura emblematică’, a explicat parchetul.

De la debutul epidemiei, guvernul olandez insistă pe regula de păstrare a unei distanţe de 1,5 metri între cetăţeni.

Țările de Jos, unde numărul de noi infectări este în creştere, a raportat până acum un total de 84.778 de cazuri, dintre care 6.258 de decese.

Comisia Europeană recomandă testarea largă pentru depistarea cazurilor de Covid-19
Articolul anterior
Premieră! Oamenii de știință moldoveni au înregistrat genomul tulpinilor de SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul Republicii Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante