Ministrul Educației din România a fost demis după declarațiile făcute în cazul de la Caracal

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a anunțat pe pagina sa de Facebook că o demite pe Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației.

separator
Ecaterina Andronescu, a făcut o observație despre cazul Alexandra-Luiza, cele două fete pe care Gheorghe Dincă afirmă că le-a ucis, după ce le-a transportat ca taximetrist de ocazie.

„Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”, a spus Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Decizia prim-ministrului vine după declarațiile făcute recent de Mimistrul Educației, în cazul de la Caracal.

„Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris Dăncilă.

Un copil din Moldova a murit electrocutat la o bază de odihnă din Ucraina
Articolul anterior
Clipe de groază: 44 de oameni au ajuns la spital, după ce într-o piscină s-a format un tsunami uriaș
Articolul următor
Alte articole interesante