Ministrul Vladimir Bolea i-a îndemnat pe fermieri la refacerea cooperativelor agricole

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a avut, astăzi, o ședință de lucru privind realizările, provocările și perspectivele domeniului medicină veterinară și siguranța alimentelor de origine animală. La eveniment au participat conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, exponenții Universității Tehnice din Moldova (facultatea de medicină veterinară), Comisiei Medicamentelor de uz Veterinar, Centrului Republican de Diagnostic Veterinar și Colegiului Medicilor Veterinari din Republica Moldova.

Părțile au realizat schimb de opinii cu referire la situația actuală din domeniul medicinii veterinare care au vizat problemele ce țin de activitatea medicilor veterinari de liberă practică și a celor din cadrul ANSA.

Ministrul Vladimir BOLEA a accentuat importanța și necesitatea medicilor veterinari atât în scopul protejării sănătății animalelor, cât și în vederea apărării sănătății publice, ameliorării efectivelor de animale și asigurării securității alimentare a populației, în deosebi, în contextul aspirațiilor Republicii Moldova privind integrarea europeană.

„Medicii veterinari sunt esențiali pentru dezvoltarea efectivelor de animale din ferme. Din acest motiv, trebuie să consolidăm și să îmbunătățim activitățile acestora. Totodată, toate produsele destinate consumului uman trebuie să fie sigure și să provină de la animale sănătoase. Este binevenit ca tinerii de la facultatea de profil să fie atrași în activități extracurriculare, să participe la programe de stagiu de practică, să fie implicați în activități de voluntariat, ca ulterior, să se poată integra mai ușor profesional și să suplinim lipsa cadrelor”, a comunicat ministrul.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi persoane în picioare

Oficialul a trecut în revistă realizările ministerului pentru anul 2022 și obiectivele pentru anul 2023. Astfel, a declarat că urmează să fie demarate proiecte cu suportul partenerilor de dezvoltare pentru revitalizarea sectorului zootehnic, dezvoltării științei și inovării, perfecționării și ajustării cadrului normativ la acquis-ul comunitar și implementării acestuia, creării condițiilor favorabile în vederea atragerii tinerilor specialiști în mediu rural, dezvoltării capacităților laboratoarelor naționale de referință.

Întru obținerea realizărilor eminente în domeniul medicinii veterinare și siguranței alimentelor de origine animală, părțile au agreat ideea intensificării dialogului și cooperării cu toți reprezentații domeniului medicinii veterinare.

Concurenta Rusiei la ,,Miss Univers” refuză să se întoarcă în țara natală după finalizarea concursului. Tânăra a decis să rămână în SUA și se ascunde

Rusoaica Anna Linnikova, concurenta Rusiei la „Miss Univers”, se ascunde în SUA după finalizarea concursului. Modelul refuză să se întoarcă în Rusia și nici nu vrea să spună unde se află exact în acest moment.

Неужели я не могу»: «мисс Россия» Анна Линникова заявила о жизни в США -  Экспресс газета

Anna Linnikova nu a intrat în top 16 și a refuzat să se întoarcă acasă după concurs. Rusoaica se ascunde în Statele Unite și se teme de amenințările care îi sunt trimise.

Linnikova, care a încercat să se împrietenească cu reprezentanta Ucrainei, Victoria Apanasenko, călătorește acum.

,,Acum călătoresc prin America și din motive de siguranță, încă o dată, nu-mi dezvălui coordonatele exacte”, a declarat rusoaica într-un interviu acordat presei ruse.

Tânăra continuă să viseze la o carieră de model.

Модель Анна Линникова рассказала о травле после конкурса "Мисс Вселенная"

Concursul din acest an a fost câștigat de reprezentanta SUA, R’Bonnie Gabrielle.

Un muncitor francez a câștigat 17 milioane de euro la loto, după o greșeală care i-a schimbat total destinul

A vrut să joace la loto pe vineri, 13, dar din greșeală a bifat căsuța pentru sâmbătă. Nu a bănuit nicio clipă că dintr-o eroare avea să i se schimbe viața total.

Un muncitor din Franța a câștigat 17 milioane de euro, crezând că joacă pentru tragerea de vineri, 13 ianuarie, doar că a bifat data de sâmbătă. Iar combinația de numere s-a dovedit a fi cea potrivită, potrivit unui comunicat de presă al FDJ publicat joi.

I s-a prezis un câștig mare în urmă cu 20 de ani

Când și-a verificat biletul, omul era convins că a jucat cu o zi înainte și deci a pierdut. Doar că exact înainte de a merge dezamăgit la culcare a primit o notificare de la FDJ care îi dădea fericita veste. „În ziua aceea, trebuie să fi avut o stea norocoasă deasupra capului meu”, a declarat bărbatul când i-a fost înmânat premiul.

Și-a trezit soția și i-a spus că a câștigat 17 milioane de euro și au început să facă planuri pentru noua lor viață până în zori. „Este începutul unui nou început”, a mai spus el.

Milionarul își propune acum să-și părăsească slujba de muncitor pentru a-și înființa propria afacere, a cumpăra o casă în nordul Franței, a călători mai mult cu familia, dar mai ales… pentru a consuma produse de mai bună calitate. „În loc să-mi cumpăr carnea din supermarketuri, acum voi merge la măcelar”, a spus el.

Cu banii în sfârșit în buzunar, bărbatul se poate apuca să cumpere cadoul promis soției sale. „Când am întrebat-o ce o va face cea mai fericită, nu a ezitat nicio secundă: un grătar electric”, a spus norocosul milionar.

Jucătorul norocos a mai povestit că un prieten al familiei i-a prezis că într-o zi va câștiga o sumă mare de bani la loterie. Se întâmpla în urmă cu aproximativ douăzeci de ani. „Pe atunci, nu credeam deloc în darurile lui, dar acum, cu atât mai mult”, a mărturisit el, amuzat.

sursa

Rusia nu mai emite cetățenilor pașapoarte biometrice, pentru călătorii în străinătate. ,,Sunt prea multe cereri”

Federația Rusă a încetat temporar să accepte cereri pentru pașapoarte străine biometrice. Anunțul a fost făcut joi, de către portalul oficial al serviciilor guvernamentale din Rusia, Gosuslugi. Suspendarea s-ar datora unui număr mare de cereri. 

„Din 2 februarie, acceptarea cererilor de eliberare a pașapoartelor internaționale de tip nou cu suport electronic de stocare a fost temporar suspendată. Dacă deja ați solicitat un nou pașaport prin portalul serviciilor de stat, așteptați răspunsul departamentului și acționați conform instrucțiunilor primite”, se arată în mesajul instituției.

Persoanele care au solicitat un nou pașaport prin intermediul altor servicii decât Gosuslugi sunt îndemnați să contacteze departamentul de migrație de la locul unde a fost depusă cererea.

Goznak, compania care produce pașapoarte rusești, a anunțat că suspendarea se datorează unui „volum crescut de cereri de pașapoarte internaționale”, care a provocat o creștere semnificativă a cererii de microcipuri necesare producerii pașapoartelor biometrice.

Compania a mai menționat că speră că rata obișnuită de producție și personalizare a pașapoartelor va fi restabilită în termen de o lună.

La începutul săptămânii, Ministerul rus de Interne a raportat că a eliberat în 2022 un număr record de pașapoarte.

Un miliardar, tras pe dreapta de poliție după ce a condus cu viteză pe propria insulă: „Nu am nicio scuză”
Articolul anterior
Austria va implementa cea mai strictă lege anticorupție din lume
Articolul următor