Miracol anchetat în Italia! O statuie plânge cu lacrimi de sânge în aceeași zi a fiecărei luni

Evenimentele „miraculoase” prin care o statuie a Fecioarei Maria din localitatea Trevignano Romano (Lazio) plânge cu lacrimi de sânge în fiecare zi de 3 ale lunii, de aproape cinci ani, vor fi examinate de o comisie diecezană care va fi înființată special pentru clarificarea acestui fenomen.

Monseniorul Marco Salvi, episcopul de Civita Castellana, care păstorește credincioșii din localitatea cu vedere la lacul Bracciano a explicat că această comisie va face o „investigație preliminară” a statuii cumpărate din localitatea Medjugorje (Bosnia Herțegovina) de un cuplu italian și adusă în Trevignano Romano, după cum relatează La Repubblica citată de rotalianul.com

Biserica Catolică nu s-a pronunțat încă

Vineri, 3 martie, statuia Fecioarei Maria a fost la fel de punctuală ca de obicei. Prin vocea Gisellei Cardia, o femeie în vârstă de 53 de ani, fostă antreprenoare devenită acum clarvăzătoare, Fecioara Maria și-a transmis mesajul sutelor de credincioși adunați pe minunatul platou cu vedere la lacul Bracciano, devenit în ultima vreme un fel de sanctuar.

Cardia pretinde că vorbește cu Fecioara Maria iar sutele de credincioși, care vin cu autobuzul din afara localității, sunt convinși că femeia poate intra în legătură cu divinitatea. „Mi-am părăsit cariera, acum lucrez pentru împărăția cerului”, ar fi spus clarvăzătoarea.

Ajuns la cârma eparhiei în urmă cu o lună, după preluarea funcției de la monseniorul Romano Rossi, episcopul Marco Salvi a precizat: „Sprijinul meu a fost întotdeauna pentru mătănii, nu pentru aparițiile despre care nimeni nu a vorbit vreodată”.

Episcopul a continuat: „Sunt aici de o lună. Înființez o comisie eparhială de cercetare prealabilă”. Scopul este de a arunca o lumină completă asupra fenomenului. Biserica Catolică este foarte precaută cu privire la acest fenomen și încă nu s-a pronunțat.

„Biserica ar trebui să ia situația în propriile mâini”

În schimb, comunitatea locală preferă să nu se exprime, mai ales că „traficul a devenit sufocant și turiștii fug”, așa cum s-a plâns un localnic. Fenomenul însă atrage atenția și rugăciunile unui număr din ce în ce mai mare de pelerini care, o dată pe lună, se adună în rugăciune.

„Atenția jurnalistică și a presei? În sat nu există nici frământări, nici neplăceri, cu atât mai puțin probleme de orice fel, poate și pentru că statuia se află în afara localității și deci este implicată doar marginal”, a precizat edilul localității, Claudia Maciucchi.

„Trevignano Romano nu caută nicio notorietate, este deja o destinație pentru mulți turiști. Sperăm că Biserica și Vaticanul vor lua lucrurile în propriile mâini și vor clarifica”, a continuat primarul care a subliniat că „terenul presupuselor apariții” este foarte restrâns.

Acest teren este inclus în Autoritatea Parcului Bracciano și Martignano, un loc definit ca „Zona A a parcului” pentru protecția integrală și agricolă a PRG (planul general de reglementare este un instrument de urbanism privind teritoriul municipal), cu interdicția absolută de a construi și chiar a vehiculelor care nu au legătură cu „agricultura”.

Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima. Ce se află dincolo de moarte

Kevin Hill, 55 de ani, scriitor din Anglia, suferă de o boală gravă și neobișnuită caracterizată de acumularea de calciu în vasele mici de sânge ale țesuturilor grase și ale pielii.

Diferența dintre comă și moarte clinică - Doftoria.ro

În timpul unei crize, iar inima i s-a oprit brusc. Din fericire, medicii au reușit să-l readucă la viață.

Cel căruia i se spune „Omul miracol“ a făcut dezvăluiri uluitoare din viața de dincolo, scrie Adevarul, conform Mirror.

„Eram separat de trupul meu. Parcă mă aflam pe tărâmul spiritelor. Eram conștient de ceea ce se întâmplă, dar simțeam foarte multă pace“, a povestit Kevin.

„Știam că sângerez. Știam că este grav. Personalul medical continua să intre și să iasă în încercarea de a opri sângerarea. Știam că am murit. Eram separat de trupul meu“, a continuat el să le spună tuturor ceea ce a simțit.

Coșmarul lui Kevin a început în vara anului 2021, când picioarele au început să se umfle pentru că rețineau excesul de apă. În cele din urmă, a aflat că retenția de apă a fost cauzată de o problemă cardiacă, fiind supus unei intervenții chirurgicale.

„După această operație m-am ale cu calcifilaxie. Luni la rând m-am luptat cu boala. Pielea mă mânca. Timp de trei zile picioarele mi-au sângerat. Pur și simplu sângerarea nu se oprea“, a mărturisit bărbatul. Acum, este în faza de recuperare.

Cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona Los Angeles. Vântul a suflat cu până la 180 de km/h, zeci de clădiri au fost distruse

Cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona oraşului Los Angeles, din SUA. Cel puţin o persoană a fost rănită, iar 17 clădiri au fost avariate. 11 dintre ele nu mai pot fi locuite. Vântul a bătut cu până la 180 de kilometri pe oră. Maşini şi ambarcaţiuni au fost distruse de furtuna devastatoare, relatează Observator.

Cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona Los Angeles. Este un fenomen rar care a provocat pagube importante, au anunțat autoritățile, potrivit CNN.

Zona Los Angeles a fost lovită de o tornadă rară, cea mai puternică care a apărut în regiune din 1983.

Serviciul Național de Meteorologie a confirmat că tornada ”a ajuns pentru scurt timp” într-un parc industrial și într-un depozit din orașul Montebello. 

Tornadele sunt rare în California, fiind în medie 10 pe an. Cele mai multe sunt mici și de scurtă durată.

Lovitură pentru influenceri și artiști. Motivul pentru care nu mai pot pune muzică în clipurile de pe Instagram

Milioane de utilizatori Instagram – influenceri, vedete sau oameni obişnuiţi – s-au trezit peste noapte că au rămas fără muzică în clipurile video. Scandalul a pornit de la societatea care se ocupă de drepturi de autor pentru artiştii din Italia, care nu a ajuns la o înţelegere cu reţeaua de socializare. Din cauza algoritmilor, problema s-a extins şi a afectat melodii ale artiştilor din toată Europa, transmite Observator.

Instagram Outage: Some users in India are unable to login

Instagram a tăiat sonorul pentru multe dintre Reels-uri, de exemplu ultimul clip postat de trupa Depeche Mode. Melodia trupei britanice nu se aude şi este însoţită de mesajul: „Acest conţinut nu este disponibil”.

Utilizatori din toată Europa au descoperit că nu mai pot pune muzică pe colajul lor zilnic. Şi influencerii de la noi s-au trezit pe „mute”.

Adelina Pestrițu, creator de conținut: O imagine frumoasă, gândită, analizată, are nevoie de o muzică potrivită astfel încât să te bage în vibe-ul potrivit. Sper să îşi dea seama că au luat nişte decizii foarte ciudate şi pripite şi că ne dau viaţa peste cap.

De unde a pornit problema

Totul a pornit după ce compania mamă a Instagram, Meta, cea care administrează platformele, nu a reînnoit contractul cu societatea autorilor şi artiştilor din Italia. Doar că, acum, toate clipurile din Europa au rămas pe mute. Într-un răspuns pentru Observator, Meta spune că negocierierile merg mai departe. Pe de alte parte, italienii susţin că nu ar fi vorba de o negociere, ci de impunerea anumite condiţii. Decizia Meta ar putea avea efecte şi pentru artiştii la noi.

Mario De Mezzo, ORDA: În România este această reglementare pe online este în curs de negociere. Artiştii primesc ceva venituri în funcţie de utilizare, dar de la platforme în mod direct, cum ar fi Youtube. Dacă operele artiştilor români sunt folosite şi nu li se acordă remuneraţie pentru această folosire, artiştii sunt prejudiaţi în limita utilizării.

Cu sediul la Roma, Societatea Autorilor şi Artiştilor din Italia este a şasea ca mărime din lume şi are în portofoliu aproape 6 milioane de melodii şi 95.000 de membri. Printre artişti, Maneskin, Zucchero sau Ennio Morricone.

Uimitor! Un tânăr de la noi știe să cânte la peste 10 instrumente muzicale. Pe care îl preferă?
Articolul anterior
Statele membre ONU au ajuns în sfârşit la un acord istoric pentru protejarea oceanelor lumii, după 10 ani de negocieri
Articolul următor