Mirosurile care încep să dispară de pe fața Pământului

Aroma este ceea ce te face să-ți amintești de careva momente din viață, sau să-ți aduci aminte de cineva. De exemplu, mirosul de iarbă proaspăt tunsă îţi aminteşte de copilărie sau de verile petrecute la bunici, iar mirosul de cretă îţi aminteşte de anii de şcoală. Totuşi, unele arome dispar din vieţile noastre din cauza tehnologiilor avansate şi a regulilor de siguranţă. Mai jos, îți prezint câteva dintre ele.

separator

1. Mirosul de frunze arse
Un indicator al unui sfârşit de toamnă şi al începutului iernii. Mirosul acela de frunze arse te duce cu gândul la o perioadă confortabilă şi călduroasă.

2. Evacuare Diesel
Autobuzele oraşelor şi camionetele nu mai miros aşa cum o făceau pe vremuri atunci când accelerau în dimineţile răcoroase. Sunt multe persoane cărora le place mirosul acela de modă veche a evacuării vehiculelor. Reducerea conţinutului de sulf din combustibilul diesel combinată cu reducerea selectivă catalitică, ne oferă astăzi arderi disel, care miros mai degrabă a urină de pisică.

3. Fotografiile din aparatul Polaroid 
Polaroid a oprit producerea de fotografii instante încă în anul 2008. Pachetele de folie obişnuiau să producă un miros chimical dulceag atunci când erau desfăcute prima dată. Era, de fapt, mirosul oficial al fotografiilor pentru mulţi copii care au văzut pentru prima dată un astfel de aparat de fotografiat.

4. Carioci Magic Markers
Clasicele carioci americane au fost produse pentru prima dată în 1952 şi, până în 1990, formula cernelei a inclus un mix între Toluene şi Xylene, doi solvenţi care nu doar că aveau un miros distinct şi neplăcut, dar care conţineau proprietăţi intoxicante atunci când erau inhalate. În ziua de azi, cariocile permanente conţin o culoare primită de la o cerneală inodoră şi bazată pe alcool.

5. Cartea de telefoane
Mulţumită tehnologiei, foarte puţini oameni mai răsfoiesc cartea de telefoane atunci când căută o adresă sau un număr de telefon. Acum câţiva ani, aproape fiecare casă şi birou deţinea cărţi de telefoane diferite.

6. Praful de cretă
Asemena preparatelor de la cantină şi a mirosului de bibliotecă, praful de cretă miroase pur şi simplu a şcoală. În ziua de azi, multe unităţi de învăţământ folosesc tablă pe care se scrie cu carioca, aşadar praful de cretă este clar pe cale de dispariţie.

Sursa

Au legat un taximetrist cu o funie la gât, l-au amenințat cu un cuțit și l-au dat jos din mașină
Articolul anterior
Moldoveanca Mariana Dahan a fost inclusă în Top 100 Influencers in Identity, alături Mark Zuckerberg sau Edward Snowden
Articolul următor
Alte articole interesante