Miss Earth Moldova 2012, a fost desemnată Aliona Chitoroagă

Aliona Chitoroagă, un model din Republica Moldova, a fost desemnată, la competiția din Iași, Miss Earth Republica Moldova 2012.

separator

Deoarece printre concurentele românce  sau numarat și tinere din Republica Moldova, având dublă cetâțenie, organizatorii au instituit la Iași, un nou premiu – Miss Earth Republica Moldova 2012. Astfel la competiţia mondială Miss Earth, care va avea loc în Filipine, vor participa două câştigătoare desemnate la Iaşi: Aliona Chitoroagă din partea Republicii Moldova și Diana Popistaşu din partea României.

Aliona Chitoroagă are 23 ani, 1,76 m înălţime, dimensiunile ei fiind 87-61-92. Este model, având deja la activ două alte participări la competiţii internaţionale de frumuseţe. Desfășurat pe parcursul a trei ore, concursul a reunit pe podiumul Palas Mall, 16 concurente, care au defilat în ținute casual, costume de baie și rochii de seară.

Sursa: http://www.ziare.com

Distribuirea plăților salariale în sectorul bugetar se va face prin MPay

Distribuirea plăților salariale de către autoritățile publice ar putea fi efectuată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice „MPay”, după modelul distribuirii prestațiilor sociale.

Distribuirea plăților salariale în sectorul bugetar se va face prin MPay

Un proiect de lege în acest sens a fost avizat de către membrii Comisiei economie, buget și finanțe, transmite IPN.

Autoritățile precizează că această modalitate va contribui la reducerea efortului operațional al instituțiilor publice printr-o automatizare mai mare a activităților aferente efectuării plăților salariale, dar și la micșorarea cheltuielilor legate de aceste operațiuni.

Potrivit unuia din autorii proiectului, deputatul Dumitru Alaiba, președinte al Comisiei economie, adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale.

În țări mai avansate deja există bănci doar virtuale care prestează servicii de plăți pentru cetățeni de la distanță, în mod rapid, sigur și comod, a menționat deputatul.

Totodată, aplicarea noului model de distribuire a plăților salariale va contribui la sporirea competitivității și la diversificarea ofertei în domeniul serviciilor de plată.

În prezent sunt distribuite 26 de tipuri de prestații sociale prin „MPay”, prin intermediul tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova, al întreprinderii de stat „Poșta Moldovei” și al unui prestator nebancar.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au convenit să solicite suplimentar opinia Băncii Naționale a Moldovei pe marginea proiectului propus, după care acesta va fi transmis spre dezbateri în plen.

În Rusia ar putea fi mobilizați inclusiv balerinii și artiștii de operă

Mobilizarea continuă în Federația Rusă. Astăzi s-a aflat că personalitățile culturale, dansatorii de balet, cântăreții și actorii sunt, de asemenea, supuși probabilității de a fi înrolați. Despre aceasta anunță ,,Объясняем.рф”, lansată de guvernul rus. Guvernul Federației Ruse precizează că aceste categorii pot fi chemate dacă funcțiile pe care le dețin în instituțiile de cultură dețin cadre de rezervă, iar lucrătorii nu au de ce să amâne înrolarea din motive de sănătate.

Mobilizare mascată în Rusia? | Europa | DW | 30.06.2022

Până acum teatrele rusești nu au raportat despre mobilizarea actorilor sau dansatorilor, dar au apărut informații că angajații au primit somații, transmite www.focus.ua.

De asemenea, fermierii privați sunt supuși mobilizării, chiar dacă nu au înlocuitori, iar copiii lor au fost deja mobilizați. Deci, tații și fiii ruși au toate șansele să fie unul lângă altul în același șanț sau tanc.

Au fost recrutați și sportivi. Se știe deja că citațiile au fost înmânate la doi patinatori actuali: campionul european din 2020, Dmitri Aliyev, în vârstă de 23 de ani, și Makar Ignatov, în vârstă de 22 de ani.

A primit citație și medaliatul cu bronz la Euro 2008, fostul fotbalist Diniyar Bilyaletdinov, în vârstă de 37 de ani.

Mobilizarea a lovit și activitatea transportatorilor aerieni ruși. Acum multe companii nu pot opera zboruri internaționale, deoarece polițiștii de frontieră nu le permit piloților să călătorească în străinătate. Prin urmare, în oponia guvernului rus, piloții sunt potriviți pentru lupte pe front.

Un raport ONU arată că forțele rusești au agresat sexual și torturat copiii ucraineni

Vârsta victimelor violențelor sexuale și de gen comise în Ucraina de către forțele ruse a variat între 4 și 82 de ani, a constatat o comisie independentă.

Istorii copleșitoare cu copii goniți din calea războiului din Ucraina -  Stiri.md

Comisia internațională independentă a investigat atrocitățile comise în aceleași zone.

Comisia continuă să investigheze execuțiile din 16 orașe și așezări, raportează alephnews.ro.

Trupele rusești au violat și torturat copii în Ucraina și au executat cu brutalitate un „număr mare” de civili, printre o listă îngrozitoare de „crime de război” descoperite într-o anchetă șocantă pentru ONU.

Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina – convocată în martie și alcătuită din experți juridici internaționali – a raportat vineri la Geneva concluziile tulburătoare, descriind o listă lungă de abuzuri și atrocități îngrozitoare comise de forțele rusești.

„Pe baza dovezilor adunate de comisie, aceasta a ajuns la concluzia că în Ucraina au fost comise crime de război”, a declarat Erik Mose, un judecător norvegian și președintele comisiei formate din trei membri, într-o declarație adresată Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. printre cele mai tulburătoare crime pe care comisia le-a documentat se numără cazurile în care copiii au fost „violați, torturați și închiși ilegal”, potrivit constatărilor.

Vârsta „victimelor violenței sexuale și de gen a variat între 4 și 82 de ani”, a precizat Mose în declarație. În unele cazuri, „rudele au fost forțate să asiste la crime”, a precizat Mose în declarația sa. Copiii au fost, de asemenea, uciși și răniți în „atacuri nediscriminatorii” asupra civililor de către forțele rusești care au folosit arme explozive, a constatat ancheta.

Membrii Comisiei „au fost frapați de un număr mare de execuții și de alte încălcări comise de forțele rusești, iar Comisia a primit relatări consistente de tortură și rele tratamente”, a precizat Mose în declarația sa.

Comisia continuă să investigheze execuțiile din 16 orașe și așezări și are „acuzații credibile cu privire la multe alte cazuri de execuții, pe care le documentăm în continuare”, a adăugat Mose.

Multe dintre cadavrele examinate prezentau dovezi ale „detenției anterioare a victimelor, precum și semne vizibile de execuții… cum ar fi mâinile legate la spate, răni prin împușcare la cap și gâturi tăiate”, a constatat comisia.

Constatările au fost în concordanță cu rapoartele privind crimele de război ale altor grupuri internaționale pentru drepturile omului, ale guvernelor occidentale și ale autorităților ucrainene. Misiunea ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina de la începutul acestui an a documentat ucideri ilegale – inclusiv execuții sumare ale civililor – în peste 30 de așezări din regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov și Sumy de către forțele armate rusești în timp ce acestea controlau aceste zone la sfârșitul lunii februarie și în martie.

Comisia internațională independentă condusă de Mose a investigat, de asemenea, atrocitățile comise în aceleași zone. Potrivit raportului, anchetatorii au vizitat 27 de orașe și așezări și au intervievat peste 150 de victime și martori. Ei au inspectat, de asemenea, „locuri de distrugere, morminte, locuri de detenție și tortură”, precum și rămășițe de arme, a precizat Mose.

Căpşuni în aspic cu sos de kiwi
Articolul anterior
Ştefan Bănică s-ar putea retrage de la Dansez pentru Tine!
Articolul următor