Misterul sicriului căptușit cu plumb al Reginei Elisabeta a II-a. Nu se știe cine l-a făcut în urmă cu 30 de ani

Sicriul greu de stejar, căptușit cu plumb, a fost făcut pentru Regină în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Nici măcar Leverton & Sons, firma independentă de pompe funebre din Camden, nordul Londrei, care a lucrat îndeaproape cu Casa Regală la aranjamentele funerare, nu știe cine l-a făcut.

Misterul sicriului Reginei Elisabeta a II-a

Firma a fost înființată în 1789, devenind agenții funerari ai familiei regale în 1991. Ei au moștenit sicriul care fusese făcut pentru Regină de la firma anterioară de pompe funebre a Casei Regale, Kenyons.

„Este fabricat din stejar englezesc, care este foarte greu de obținut”, a declarat Andrew Leverton, care conduce firma, într-un interviu realizat de The Times în urmă cu patru ani.

„Sicriele de stejar sunt acum făcute din stejar american. Nu cred că am putea folosi stejar englezesc pentru un sicriu acum. Ar fi prea scump.”

Sicriul este căptușit cu plumb. „Înmormântarea nu va fi o înmormântare în pământ, ci într-o o criptă”, a explicat Leverton. Regina va fi depusă în cripta din Capela Memorială Regele George VI din Capela St George, Windsor.

Căptușeala de plumb îl face extrem de greu, așa că în ziua înmormântării va fi purtat de opt militari.

Majoritatea oamenilor nu își fac sicriul cu decenii înainte de a muri. Dar pentru Regină, nimeni nu-și asumă vreun risc.

„Nu este ceva ce poți face într-o zi”, a spus Leverton. „Există fitinguri pe capacul sicriului care permit montarea instrumentelor de stat.”

Simbolurile montate pe sicriu în ziua funeraliilor

În timpul înmormântării pe sicriu vor fi așezate coroana de stat imperială, globul și sceptrul. Fitingurile din alamă de pe capac permit ca toate însemnele regale să fie prinse de capac, astfel încât să nu cadă.

Asta nu este o teamă nefondată. În timpul procesiunii funerare a lui George al V-lea din ianuarie 1936, când cortegiul efectua o întoarcere în Curtea Palatului Nou, Crucea Malteză a căzut de pe Coroană și a aterizat în rigolă.

„Cel mai teribil semn rău”, a scris Harold Nicholson. Și nu a greșit: cea mai mare criză din istoria regală modernă a avut loc mai târziu în acel an, abdicarea succesorului lui George, Edward al VIII-lea.

Mânerele din alamă au un design special folosit pentru sicriele regale. Când cele vechi trebuiau înlocuite, Levertons a trebuit să apeleze la o companie din Birmingham pentru a face altele noi, copiate de pe vechile echipamente.

În ciuda faptului că sunt firma de pompe funebre regală, nu este nimic deosebit la Levertons. Au șase filiale și efectuează puțin peste 1.000 de înmormântări pe an.

Levertons, o firmă de familie

Fondatorul a fost John Leverton, un tâmplar care a venit la Londra din Meeth, Devon și a înființat un atelier în zona Regent’s Park.

Ei s-au ocupat de funeraliile scriitorilor George Orwell, Sylvia Plath, Joe Orton și Kingsley Amis; Sir Henry Royce de la Rolls-Royce; politicienii Michael Foot, Hugh Gaitskell și Enoch Powell; actorii și interpreții Kenneth Williams, Max Wall, Dame Peggy Ashcroft, Dirk Bogarde, Peter O’Toole și Bob Hoskins; muzicienii Ronnie Scott și Ian Dury; designerul Alexander McQueen; managerul Sex Pistols, Malcolm McLaren, și artistul Lucian Freud.

Leverton însuși a fost implicat în funeraliile lui Sir Angus Ogilvy, soțul Prințesei Alexandra, Prințesei Alice, mama ducelui de Edinburgh și ale lui Margaret Thatcher.

„Într-un fel, Margaret Thatcher a pus mai multă presiune asupra noastră”, a spus el. „În afară de la St Paul’s, nu existau purtători de sicriu militari. Ne-am ocupat de asta mult mai mult decât am face-o pentru o înmormântare regală. Nu am dormit prea mult.”

Cum se pregătește o înmormântare regală

Cu o înmormântare regală, cea mai mare parte a operațiunilor administrative este făcută de Palat, „Implicarea noastră principală este chiar la început și chiar la sfârșit”, a explicat Leverton.

„Trebuie să participăm la întâlniri și să ajutăm cu repetițiile. Există sicrie de antrenament, care sunt îngreunate corespunzător. Suntem un dinte relativ mic într-o mașinărie foarte mare.

Pentru o înmormântare normală avem un contact foarte strâns cu familia. Primim instrucțiuni de la casa regală, nu ​​direct de la familia regală. Nu cred că ar dori să ne vorbească.”

În anii 1990, firma era condusă de tatăl lui Leverton, Keith, și de unchiul Clive. „Tatăl meu și Clive au fost intervievați într-un mod destul de informal de către biroul lordului Chamberlain”, a spus Leverton.

„Au vrut să se asigure că orice ne-au cerut să facem nu va avea niciun impact asupra celorlalți clienți ai noștri. Au vrut să se asigure că putem face față cantității considerabile de muncă suplimentară.

Am primit foarte mult ajutor de la alți directori de pompe funebre, în special de la independenți.”

sursa: www.fanatik.ro

Cetățenii, ademeniți la protestele Partidului ”Șor” cu ”salarii” cuprinse între 400 lei și 100 euro pe zi. Formaţiunea politică ar lua bani de la o grupare infracţională

Între 400 de lei moldoveneşti şi 100 de dolari! Atât primesc unii participanţi la acţiunile de protest din faţa Parlamentului şi Preşedinţiei, organizate de partidul politic „Şor”, informează procurorii anticorupţie. În prezent, sunt cercetate sursele de finanţare a protestului în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că această formaţiune politică ar lua bani de la o grupare infracţională, scrie TVR Moldova.

Fiecare participant la acţiunile de protest din centrul oraşului Chişinău ar avea roluri bine definite. În funcţie de sarcinile pe care le au de îndeplinit, aceştia ar primi între 400 şi 600 de lei, la o manifestatie de stradă. Mai mult ar încasa cei care acceptă să rămână peste noapte în corturi – între 60 şi 100 de dolari. Banii sunt achitaţi pentru fiecare zi de protest, ne-au declarat procurorii anticorupţie.

”Zilnic, Procuratura Anticorupție recepționează diferite sesizări şi informații cu privire la finanțarea din surse obscure a protestului organizat de Partidul Politic „Şor” în faţa sediului Parlamentului şi Președinției. Toate aceste sesizări sunt examinate şi verificate în conformitate cu legislația procesual penală. Potrivit informațiilor investigate, unii protestatari sunt plătiți cu sume de bani ce variază între 400 lei şi 100 dolari SUA” se menţionează în răspunsul oferit pentru TVR Moldova de Procuratura Anticorupţie.

Luni, preşedintele Maia Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că protestele organizate de partidul politic „Şor” în faţa Parlamentului şi Preşedinţiei sunt finanţate cu bani furaţi. O poziţie similară a avut şi Anastasia Taburceanu, consilierul de comunicare al premierului. 

Partidul politic „Şor” este subiectul unei dosar penal instrumentat de Procuratura Anticorupţie privind finanțarea ilegală a formaţiunii şi a campaniei sale electorale pentru alegerile locale din 21 noiembrie, anul trecut. 

Reprezentanţii partidului ar fi falsificat rapoartele contabile pentru primul semestru al anului 2022, iar persoane din conducere ar fi acceptat finanțarea ilegală, din partea unui grup infracţional organizat. Cinci persoane au statut de învinuit, printre care şi deputatul Marina Tauber, care este în arest la domiciliu, iar altele două au statut de bănuit. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, toţi riscă până la cinci ani de închisoare.

Cauza oficială a morții a Reginei Elisabeta a II-a. Ce scrie în certificatul de deces

National Records of Scotland a dat publicității joi certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a și, potrivit acestuia, ea a murit de bătrânețe.

Cauza oficială a morții a Reginei Elisabeta a II-a. Ce scrie în certificatul de deces

În certificat sunt precizate data morții – 8 septembrie – și locul – Castelul Balmoral din Scoția, potrivit BBC, citează digi24.ro.

Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Anne. Moartea Reginei a fost înregistrată în Aberdeenshire, pe 16 septembrie, de către grefierul șef al Scoției, Paul Lowe.

În certificatul de deces au fost menționate și numele părinților ei, regele George al VI-lea și Elizabeth Bowes-Lyon.

În seara de 8 septembrie, Palatul Buckingham a transmis un comunicat prin care anunța moartea Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie: „Regina a murit în pace în această seară, la Balmoral”.

Cel mai celebru boxer rus a primit ordin de mobilizare: „Voi merge să-mi iau citația”

Parlamentarul rus Nikolai Valuev, fost boxer profesionist și campion mondial WBA la categoria grea, a declarat presei din Rusia că a primit o convocare la centrul de recrutare pentru a merge pe frontul din Ucraina, scrie presa digi24.ro

 Cel mai celebru boxer rus a primit ordin de mobilizare. Actualul deputat: „Voi merge să-mi iau citația”

„A venit la toți (citație pentru mobilizare – n.red.) și mie mi-a venit și voi merge la comisariat. Colegii mei sunt foarte bravo. Cine este înregistrat în Duma de Stat, a primit citația aici, la mine a venit acasă și trebuie să merg acolo, dar încă n-am reușit, am avut foarte multe ședințe în afara orașului. Citația mi-a venit chiar înainte de plecarea în Donbas și eu nu eram acasă, dar săptămâna viitoare voi merge, obligatoriu, să mă prezint la comisariatul militar”, a declarat Nikolai Valuev.

Cine este Nikolai Valuev

Nikolai Valuev a devenit cunoscut în lumea boxului mai ales pentru greutatea și înălțimea sa (2,13 m și 150 de kg). A boxat la categoria grea timp de 16 ani, între 1993 și 2009.

A fost campion mondial între 2005 și 2007 și în 2009, dar a pierdut titlul mondial în fața britanicului David Haye în așa-numita luptă „David Vs Goliat”.

După ce s-a pensionat în 2009, Valuev a intrat în politică și s-a alăturat partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin. În 2011 a devenit membru al Dumei de stat din Rusia.

O controversă la începutul carierei sale politice a fost legată de faptul că a fost nevoie să i se facă un scaun special în care să stea atunci când mergea la parlament, având în vedere mărimea lui uriașă.

În 2010, medicul lui Valuev a spus că îl trata pentru „probleme grave ale oaselor și articulațiilor”.

A fost nevoit să sufere două operații care au necesitat șase luni pe margine și a confirmat în 2013 că sfatul medicului este principalul motiv pentru care nu s-ar întoarce în ring. Presa britanică observă însă că acest lucru nu a împiedicat armata rusă să-l cheme pe front.

Cine sunt marii câştigători ai Premiilor Emmy 2022
Articolul anterior
Alexandru Arșinel, în situație dramatică. Informații de ultim moment despre starea de sănătate a actorului
Articolul următor