Mită de până la 7.000 de lei pentru a obține un loc la cimitirul ,,Sfântul Lazăr”. Șase angajați, reținuți de CNA

Șase persoane au fost reținute în cadrul unor dosare ce vizează o schemă de îmbogățire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare la cimitirul „Sfântul Lazăr”.

separator

Centrul Național Anticorupție menționează că sunt vizați șeful cimitirului, adjunctul său, contabilul și alți angajați ai administrației.

Reținerile au avut loc în cadrul a peste 130 de cauze penale, iar toate cele 6 persoane sunt bănuite că ar fi pretins sume ilegale de bani de la rudele răposaţilor, care urmau să obţină un loc de înhumare la cimitir.

Într-un comunicat al CNA, ancheta penală a stabilit rolul fiecărui membru care, doar în 3 luni, ar fi încasat 623.000 de lei, venituri ilicite de la oameni, ca rezultat al faptelor infracţionale comise.

Membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci (1.051 de lei ) plăţi suplimentare care se ridicau până la 5.000 sau 7.000 de lei.

De asemenea, cei care voiau să rezerve un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat de 4.612 lei.

În această dimineaţă, ofiţerii CNA au efectuat percheziţii pe 22 de adrese la sediul administraţiei cimitirului „Sfântul Lazăr”, la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor şi au depistat probe relevante pentru dosar, inclusiv sume de bani, în diferită valută, în jur de 700.000 de lei.

Şase persoane au fost escortate la CNA pentru audieri şi urmează a fi plasate în izolator pentru 72 de ore.

Pe numele lor au fost pornite cauze penale pentru escrocherie, trafic de influenţă, corupere activă şi pasivă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare şi amenzi penale.

Un 1 septembrie, așa cum nu ai mai văzut! Maxim Galkin și Alla Pugacheva și-au dus gemenii în clasa I
Articolul anterior
Circa 1.000 de grădinițe din ţară nu și-au reluat activitatea
Articolul următor
Alte articole interesante