Mitropolia Moldovei, despre vaccinul anti-covid: „Prețuim știința. Poziția noastră este favorabilă vaccinării”

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove salută inițiativa campaniei de vaccinare anti-coronavirus și îndeamnă toți credincioșii să se imunizeze, deoarece procesul de vaccinare ar putea diminua și stopa pandemie. Totodată, Mitropolia mai anunță că biserica se roagă pentru toți cei care lucrează pentru protejarea și slujirea vieții omenești, inclusiv cercetătorii, oamenii de știință, doctorii, asistente medicale și toți lucrătorii de sănătate din spitale.

,,Poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate. Ca urmare a producerii vaccinului anti-covid, Biserica delimitează tema vaccinării de domeniul teologic și spiritual, considerând-o specifică domeniului științelor medicale”, menționează Mitropolia Moldovei printr-un comunicat de presă.

Mitropolia Moldovei informează că se roagă pentru sănătatea lucrătorilor medicali și face apel la pace, unităte și iubire.

Invităm pe toți să păstreze legătura păcii, unității și iubirii care ne aduce împreună în Hristos. Biserica se roagă pentru toți cei care lucrează pentru protejarea și slujirea vieții omenești, incluzând cercetătorii, oamenii de știință, doctorii, asistentele și toți lucrătorii de sănătate din spitale. În concluzie, vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni. Decizia referitoare la vaccin este o decizie personală, iar fiecare credincios are dreptul de a lua această decizie în consultare cu medicul personal. Biserica atrage în continuare atenția credincioșilor asupra importanței respectării în continuare a tuturor măsurilor de sănătate solicitate de autorități, deoarece pandemia continuă să reprezinte o amenințare la adresa vieții umane”, se mai precizează în același comunicat.

Ucraina nu mai permite avioanelor din Belorusia să survoleze spaţiul său aerian. Cursele spre Moldova, suspendate
Articolul anterior
Video! Emilian Crețu a parodiat lansarea unui partid în campania electorală
Articolul următor
Alte articole interesante