image-991

28 de soldați ruși împreună cu ofițerii lor s-au predat ucrainenilor. Motivul

28 de soldați ruși s-au predat ucrainenilor împreună cu ofițerii lorr, anunță hotnews.ro.

După înfrângere suferită la Avdiivka în fața Brigăzii 59 de pușcași motorizați a UAF, la 21 mai, soldații supraviețuitori ai Brigăzii 110 ruse, mai exact ai plutonului de asalt, s-au predat.

Aceștia au înregistrat un video în care acuzau comandamentul rus că i-a trimis la moarte sigură. Cel mai înalt ofițer are gradul de căpitan.

Orașele Bahmut și Marinka din estul Ucrainei continuă să fie „epicentrul luptelor”, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de CNN. Douăzeci și cinci de „angajamente de luptă” au avut loc vineri în jurul orașelor Kupiansk, Liman, Bahmut, Avdiivka și Marinka.

Pompierii au salvat o pisică din vârful unui salcâm uriaș

Salvatorii din Căușeni avut o misiune neobișnuită în seara zilei de 23 mai 2023. Aceștia au salvat o pisică de la înălțimea de peste zece metri.

Potrivit șefului Direcției Regionale Situații Excepționale Căușeni a IGSU al MAI, Ghenadie Cuciuc, cazul a avut loc în localitatea Cârnățeni, din raionul Căușeni.

Într-un mesaj pe Facebook, Ghenadie Cuciuc scrie că pisica nu a reușit să mai coboare din copac, după ce a urcat în vârful unui salcâm. Misiunea salvatorilor a fost să dea jos animalul de la înălțimea de peste zece metri. Intervenția a durat aproape 30 de minute, întrucât pisica se afla în cel mai înalt copac. Pompierii au salvat animalul, reușind să-l coboare cu succes, după care l-au predat stăpânei. 

Salvatorii amintesc că, în situații de risc oamenii pot apela pentru ajutor la Serviciul 112. 

O pictură murală din Capitală, distrusă de copii. Pretura a lansat un apel către părinți!

Pretura sectorului Buiucani din capitală a anunțat că pictură murală, care a fost aplicată pe pereții cinematografului de vară din Pădurea-parc „Butoiaș” a fost distrusă. Din imaginile publicate, se observă că ilustrația a fost desenată cu cretă. În acest context, instituția a lansat un îndemn către părinții.

Pictura din cinematograful de la Buiucani a fost mâzgâlită de copii

„Nici 2 zile. Prea puțin timp pentru a păstra ceea ce se face în beneficiul nostru, al tuturor. Rugăm insistent părinții să aibă grijă sporită față de micuți în locurile publice! În ultima perioadă s-au făcut multe lucruri frumoase în oraș. Haideți să le păstrăm”, a scris Pretura sectorului Botanica, transmite unimedia.info.

Schimbări la cinematograful de vară din Pădurea-parc „Butoiaș”. Pe pereții cinematografului de vară, situat în sectorul Buiucani, a apărut o pictură murală, ianugurată acum două zile.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.