Moldova a exportat combinezoane de protecție în Polonia

Nu doar primim ajutor, ci oferim și altora! Pe timp de pandemie, o companie din Republica Moldova a produs salopete de uz general pentru a fi exportate în Polonia.

separator
Directorul executiv al companiei „Miso Textile”, Andrian Țeruș, a oferit detalii despre acest subiect, solicitat fiind în contextul valului de nedumerire stârnit în rândului publicului. Totul a avut loc în baza unui contract încheiat cu clienți din Polonia. Mai mult, directorul executiv a explicat că „Miso Textile” stă la dispoziția autorităților Republicii Moldova și este gata să acopere cantitatea necesară de salopete de o calitate conformă, dacă este nevoie de asta.

„Noi am încercat să relansăm activitatea în baza unor contracte încheiate cu mai mulți clienți. Condițiile unuia dintre acesteia prevăd ca noi să importăm materia primă de la sursele indicate de ei, să producem combinezoane pe care este indicat că nu sunt sterile, adică medicale, ci de uz general, de unică folosință”, a explicat Andrian Țeruș, pentru realitatea.md.

„Ne orientăm să ne desfășurăm activitatea și anume să îndeplinim condițiile contractuale la care ne-am angajat ca să putem închide restanțele salariale. Materia primă a fost transmisă de polonezi chiar cu același avion. Noi am oferit servicii de coasere a salopetelor și le-am oferit spre export”, a mai adăugat acesta.

În același timp, compania este în legătură cu autoritățile Republicii Moldova. „Suntem gata să furnizăm produse de orice calitate ar fi comandată. Noi stăm la dispoziție și în caz de necesitate, vom oferi cantitatea solicitată. Chiar primul lot de 1.000 de huse de protecție urmează să fie donat până la finalul săptămânii”, a conchis Andrian Țeruș.

Compania „Miso Textile”, fondată în 2010, este de fapt specializată în fabricarea huselor pentru mobilă moale. Produsele finite sunt fabricate în orașul Bălți și ajung în state, precum Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Canada, China, Federația Rusă. În anul 2018, în cadrul acesteia, activau 544 de persoane.

Episcopia de Bălți a oferit daruri pentru Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi
Articolul anterior
Încă 29 de lucrători medicali, testați pozitiv cu Covid-19. În total, 510 angajați s-au infectat
Articolul următor
Alte articole interesante