Moldova a primit 20 milioane euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene

Împrumutul în valoare de 20 milioane de euro din tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova a ajuns pe contul Ministerului Finanțelor la data de 16 iulie 2020. Grantul în valoare de 10 milioane de euro urmează să fie debursat pe parcursul săptămânii vitoare.

separator

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, debursarea mijloacelor financiare respective se datorează faptului că, Republica Moldova a realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară, care includeau măsuri importante în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor, domeniul energiei și a climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Menționăm că, tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.

Actorul Vlad Ciobanu are nevoie de ajutorul nostru! Cum poți face o donație
Articolul anterior
AAC: Care sunt drepturile cetățenilor moldoveni în cazul anulării zborurilor
Articolul următor
Alte articole interesante