Moldova a primit încă un lot gratuit de 48.000 doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX

Republica Moldova a primit astăzi, 17 aprilie, încă un lot de 48.000 de doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX. Anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu. 

„Suntem foarte recunoscători pentru aceste donații – ele ne permit să continuăm procesul de vaccinare și să trecem la următoarele etape – oameni în vârstă, profesori, persoane din grupul de risc. Le mulțumim organizațiilor care au făcut posibile aceste donații – GAVI, CEPI, OMS, UNICEF, și țărilor care au contribuit financiar – SUA, Germania, Marea Britanie, Japonia, Canada, tuturor țărilor europene. Contăm pe COVAX și mai departe, inclusiv în ce privește sprijinul pentru a cumpăra vaccinul cât mai repede direct de la producători la un preț mai mic. Dragi cetățeni, vă rog să continuăm să fim precauți – să purtăm mască și să evităm întâlnirile în grupuri mari. Și să ne vaccinăm, pentru că vaccinul protejează viața noastră și ne poate ajuta să revenim la normalitate”, a menționa președinta Sandu.

Amintim că astăzi la Chișinău a ajuns și un lot de vaccin din donația oferită de România, adică 132 de mii de doze de AstraZeneca.

132.000 doze de vaccin donate de România au ajuns în Republica Moldova
Articolul anterior
Scrisoarea lăsată de Regina Elisabeta pe sicriul soțului ei
Articolul următor
Alte articole interesante