image-455

Pilotul olandez de curse, în vârstă de 18 ani, a murit în timpul unei competiții

Dilano van’t Hoff, un pilot olandez în vârstă de 18 ani, care participa în Campionatul European de Formula Regional 2023, a murit sâmbătă în timpul unei curse la Spa-Francorchamps, informează L’Equipe, potrivit digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Olandezul a murit în timpul celei de-a doua curse din etapa a patra a campionatului de la Spa-Francorchamps.

„Suntem devastaţi de pierderea unuia dintre cele mai mari talente olandeze ale noastre, care a adus atât de multă energie echipei în anii petrecuţi alături de noi. Dilano a făcut parte din familia MP Motorsport încă de la început, în 2021”, a scris echipa sa într-un comunicat publicat pe Twitter.


Mai multe echipe i-au adus un omagiu tânărului pilot, inclusiv McLaren, care a precizat că a fost „profund întristată să afle de moartea lui Danilo van’t Hoff, survenită astăzi la Spa-Francorchamps”.

„Gândurile noastre sunt alături de familia sa, de prieteni şi de întreaga echipă MP Motorsport în aceste momente dificile”, a adăugat echipa. Această tragedie aminteşte de cea a lui Anthoine Hubert, care a murit în mod tragic pe acelaşi circuit belgian la 31 august 2019, în timpul unei curse de Formula 2.

Imagine

Ministrul român de Interne, mesaj de condoleanțe în urma atacului armat de la Aeroportul Chișinău

Ministrul român al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe în urma incidentului produs pe Aeroportul din Chişinău, unde şi-au pierdut viaţa două persoane, transmite Agerpres.

Cum se scuză Cătălin Predoiu că a dat o informație despre un dosar din  ''surse neoficiale'': ''O festă de memorie''

„Am aflat cu regret de tragicul incident din Aeroportul Internaţional Chişinău, incident în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane. În aceste momente, extrem de grele pentru familiile celor decedaţi, dar şi pentru colegii din Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova, adresez acestora sincere condoleanţe şi vreau să îi asigur de întreaga mea compasiune. O dată în plus, meseria de poliţist dovedeşte că nu este una uşoară, nefiind prima oară şi din păcate nici ultima când cineva plăteşte cu viaţa îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Suntem alături de colegii din MAI din Republica Moldova şi de familiile îndoliate în această grea încercare!”, a transmis Predoiu, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Un incident armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin căruia i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova a deschis focul cu arma sustrasă unui poliţist, a ucis un angajat de securitate aeroportuară şi un poliţist de frontieră, rănind de asemenea un pasager, iar în cele din urmă a fost capturat.

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o copilă pe trecerea de pietoni rămâne în arest la domiciliu. Femeia a acceptat să achite un milion de lei drept prejudiciu moral familiei fetei

Șoferița de troleibuz care a lovit mortal o copilă pe o trecere de pietoni în sectorul Ciocana al Capitalei rămâne în arest la domiciliu. Aceasta a acceptat să achite un milion de lei drept prejudiciu moral familiei fetei. De asemenea, apropiații victimei au cerut achitarea unui prejudiciu moral și de către Regia Transport Electric și compania de asigurări, transmite Jurnal.md.

„Noi am continuat cu întrebările față de inculpată. Ea recunoaște răspunderea sa în limita unui milion de lei, drept prejudiciu moral. De aceea, noi am am urmat cu întrebări față de Regia Transport Electric și față de compania de asigurări. Nici unul, nici altul, nu vor să achite vreun prejudiciu moral”, a declarat avocata Doina-Ioana Straisteanu.

Dacă va fi găsită vinovată, șoferița riscă până la patru ani de închisoare cu privarea dreptului de a conduce unități de transport.

Amintim că tragicul accident s-a produs la 24 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Minora a decedat după ce a fost tamponată de un troleibuz.

De asemenea, menționăm că șoferița de troleibuz care a accidentat mortal fetița de 12 ani, și-a recunoscut vina. În cadrul primei ședințe de judecată, magistrații de la Judecătoria Chișinău, cu sediul la Buiucani, au admis cererea avocatului inculpatei de a examina cauza penală în procedură simplificată.

Acest lucru va permite ca pedeapsa maximă să fie redusă cu o treime, iar procurorul va putea cere până la patru ani și opt luni de închisoare.

Iar la 31 martie, șoferița a fost eliberată din penitenciar și transferată în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Violina Moraru.