Moldova Agroindbank oferă despăgubiri de jumătate de milion de lei fiecăruia dintre clienții afectați de jaful bancar

Moldova Agroindbank oferă despăgubiri materiale clineților care au avut de suferit de pe urma jafului bancar, rămânând fără bani, bijuterii și bunuri de preț, în noaptea de cinci spre șase iulie.

separator

Cel puțin asta scrie într-un comunicat publicat pe pagina oficială a băncii.

Consiliul Moldova Agroindbank, întrunit în regim de urgenţă, a luat decizia de a compensa fiecare client păgubit cu o sumă de până la 500 000 lei. Hotărârea, luată în pofida prevederilor contractuale şi a practicilor naţionale şi regionale bancare, a fost adoptată la doar două zile de la furtul produs în sucursala Chişinău-Buiucani, în urma căruia au fost sustrase bunuri din casete de siguranţă.

Decizia a fost anunţată de conducerea MAIB în cadrul unei întrevederi cu clienţii păgubiţi.

“Este o situaţie fără precedent pentru Republica Moldova şi pentru MAIB. Eforturile noastre sunt îndreptate în primul rând spre clienţii afectaţi, pe care îi asigurăm că vom lucra non-stop, pentru a contribui la soluţionarea operativă a acestui caz de către organele de anchetă, depistarea şi tragerea la răspundere a infractorilor. Întreaga conducere a băncii, întregul Consiliu regretă cele întâmplate. Suntem siguri că vom ieşi mai puternici ca bancă din această provocare şi vom lucra dublu pentru a devansa aşteptările clienţilor noştri”, a comentat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB.

Banca anunţă un fond de recompensă de 1 000 000 de lei potenţialilor informatori pentru furnizarea datelor care ar contribui la reținerea infractorilor şi recuperarea bunurilor furate. Informațiile pot fi furnizate la adresa urgente@maib.md sau la numerele de telefon mobil +373 69268348 ori +373 68093777.

Pe lângă asigurarea măsurilor suplimentare de securitate, serviciul casete de siguranţă urmează a fi reformat conform celor mai bune practici bancare internaţionale.

În noaptea de cinci spre șase iulie, una dintre filialele băncii MAIB a fost spartă, iar hoții au furat 84 de casete de siguranță, cauzând un prejudiciu de aproape 30.000.000 de lei.

Un primar s-a deghizat în boschetar pentru a-i testa pe angajații săi
Articolul anterior
O moldoveancă a adus Spitalului Clinic din Bălți un ajutor umanitar de peste 150 de mii de euro
Articolul următor
Alte articole interesante