Moldova are voce! Mesajul lui Pasha Parfeni înainte de plecarea la Eurovision 2023

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, Pasha Parfeni, împreună cu echipa sa, pleacă la Liverpool, Marea Britanie, unde va avea loc concursul muzical.

Mesajul lui Pasha Parfeni înainte de plecarea la Eurovision 2023

În cadrul unei conferințe de presă, artistul le-a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat să ajungă la cel mai important concurs muzical al anului și i-a îndemnat să-l susțină în continuare, transmite IPN.

Pasha Parfeni s-a adresat tuturor conaționalilor, indiferent în ce țară s-ar afla aceștia, să-l voteze, astfel ca vocea Republicii Moldova să fie auzită în întreaga Europă. „Noi chiar mizăm pe susținerea voastră. Rezultatul contează foarte mult și asta depinde de cum noi vom transmite energia și vom evolua la acest concurs. Echipa este foarte importantă, iar pentru mine, echipa este fiecare cetățean al Republicii Moldova, indiferent unde s-ar afla. Rezultatul depinde foarte mult de cum noi ne vom mobiliza. Moldova are voce și în Uniunea Europeană, și la Eurovision”, a declarat Pasha Parfeni.

Autoarea versurilor „Soarele și luna”, melodie cu care Pașa Parfeni va evolua pe scena de la Eurovision, Elena Parfeni a menționat în cadrul conferinței de presă că se simte mândră că această piesă va fi cântată în limba română. „Împreună cu noi cântă o Europă întreagă, o Europă întreagă caută să traducă versurile, respectiv, prin acest fapt eu contribui la promovarea imaginii țării noastre. În versuri avem trimiteri la simbolurile naționale”, a declarat ea.

Semifinalele concursului Eurovision Song Contest 2023 vor avea loc pe 9 și 11 mai 2023, pe Arena din Liverpool, iar marea finală va fi pe 13 mai.

Putin a discutat la telefon cu Lukaşenko despre situaţia din Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin, care se confruntă cu o revoltă a grupului paramilitar Wagner, a discutat la telefon cu omologul său belarus care este şi principalul său aliat Aleksandr Lukaşenko, a relatat sâmbătă agenţia de presă belarusă Belta.

Este primul contact internaţional pe care îl are Vladimir Putin de la declanşarea acestei revolte, vineri seară, de către liderul Wagner, Evgheni Prigojin, scrie Agerpres.

„Preşedintele rus i-a telefonat în această dimineaţă preşedintelui belarus” pentru a-l informa „despre situaţia din Rusia”, a relatat Belta citând serviciul de presă al lui Lukaşenko.

Putin a promis că va zdrobi ceea ce a calificat drept o revoltă armată, după ce liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a preluat controlul oraşului Rostov-pe-Don, în cadrul unei tentative de a înlătura conducerea armatei.

Lupte între armata rusă și mercenarii Wagner pe autostrada care leagă Rostov de Moscova

Aviația rusă a bombardat autostrada M-4, care face legătura între Rostov și Moscova, folosită de mercenarii Wagner în drumul lor spre capitala Federației Ruse, a declarat un oficial de la Kiev, care citează surse media rusești. Conform unor informații încă neconfirmate oficial de autoritățile ruse, armata rusă folosește aviația pentru a lovi convoaiele Wagner, în ciuda traficului auto intens și a faptului că pe acest drum se află multe mașini civile. Pe rețelele sociale au apărut inclusiv imagini cu un avion A-26 al armatei ruse, doborât în zona Voronej, conform digi24.ro.

Ambuteiaj pe autostrada M-4 între Voronej și Moscova

De alfele, conform GeoConfirmed, cel puțin un convoi de trupe Wagner a fost localizat în apropiere de acest oraș, aflat la circa 460 de kilometri de Moscova.

Mercenarii Wagner controlează deja total orașul Rostov, după ce au preluat controlul aeroportului și al comandamentului armatei ruse din regiune.

Purtăm ie cu mândrie! Angajații de la frontiere, în port popular de Ziua Internațională a iei

Angajații Poliției de Frontieră au întâmpinat într-un mod deosebit călătorii la trecerea frontierei de stat. Pentru câteva ore, uniforma de serviciu a fost înlocuită cu ia tradițională, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Astfel ne amintim de tradiţia noastră, moştenită din străbuni.

Astăzi, 24 iunie, este ziua când valorificăm patrimoniul național, prin promovarea cămășii tradiționale ca piesă vestimentară specifică regiunii noastre.

Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită IA, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine și a ajuns să fie recunoscută în întreaga lume.

Alte cinci persoane, reținute în cadrul investigării pregătirii dezordinilor în masă în timpul protestului desfășurat la data de 12 martie
Articolul anterior
ANI confirmă că a depistat nereguli în declarațiile de avere ale primarului Ion Ceban. 621.000 de lei ar putea fi confiscați
Articolul următor