Moldova negociază cu autoritățile din Grecia semnarea unui Acord în domeniul securității sociale

Joi, 8 iulie, la Atena, s-a încheiat cu succes cea de a treia rundă de negocieri pe marginea proiectelor Acordului în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Republica Elenă și Aranjamentului Administrativ pentru aplicarea Acordului.

Potrivit Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul negocierilor, membrii delegațiilor au examinat în totalitate textele proiectelor menționate, luând în considerare propunerile înaintate de ambele Părți.

,,Acordului în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Republica Elenă a fost parafat și urmează să respecte toate etapele și procedurile interne aferente semnării, ratificării și punerii în vigoare a unui tratat, stabilite de legislația privind tratatele internaționale ale ambelor părți contractante.

Scopul final al tratatului este ca cetățenii Republicii Moldova care au muncit în Republica Elenă, la atingerea vârstei de pensionare să beneficieze de pensie din acest stat și, totodată, pe perioada de activitate să fie asigurați cu un venit sub formă de prestații sociale în cazul producerii unui accident de muncă sau survenirii unei boli profesionale, fie asigurarea membrilor familiei în caz de deces al întreținătorului.

Până în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri de securitate socială bazate pe principiul proporționalității și exportului de prestații sociale cu 15 state”.

Un bărbat din Briceni a vrut să-și apere fiul, dar a fost ucis în bătaie de un grup de tineri
Articolul anterior
O minoră de 14 ani din Capitală este de negăsit din luna aprilie
Articolul următor
Alte articole interesante