Moldova nu se regăsește în ,,lista țărilor” ai căror cetățeni pot efectua călătorii în UE începând cu luna iulie

54 de țări vor fi eligibile să călătorească în țările Uniunii Europene și Zona Shengen, începând cu luna iulie. Doar Georgia și Ucraina se numără printre țările eligibile. Celelalte patru state ale Parteneriatului Estic, printre care și Moldova nu au fost incluse.

separator

Aceste aspect au fost discutate de către reprezentanții statelor UE pe 24 iunie, iar joi, 25 iunie, au fost făcute publice de către pagina web a postului TV Euronews, transmite IPN.

Totodată, lista țărilor eligibile exclude SUA, Rusia și alte țări, care conform datelor epidemiologice se confruntă cu o ascensiune a cazurilor de infecție.

Deocamdată, partea europeană nu a publicat informația despre criteriile exacte folosite pentru a determina componența listei țărilor eligibile. Euronews a comunicat că datele furnizate de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor ar fi folosite ca reper principal, deoarece oferă o imagine despre rata de atac a Covid-19 în țările din vecinătatea UE și din alte regiuni ale lumii. Tot Euronews indică că nu există consens în rândul oficialilor europeni cu privire la prevalența criteriului epidemiologic asupra celorlalte.

Autoritățile de la Chișinău nu au venit deocamdată cu o reacție oficială cu privire la lista țărilor eligibile stabilită de UE și divulgată de către mass-media europeană.

Igor Dodon intră în izolare pentru câteva zile, după revenirea de la Moscova
Articolul anterior
Noi reguli privind vârsta de pensionare intră în vigoare la 1 iulie
Articolul următor
Alte articole interesante