Moldova a obținut locul 3 la concursul celor mai frumoase timbre poștale din Europa

Concursul celor mai frumoase timbre poștale din Europa a fost organizat de PostEurop și a avut genericul Castelele Europei. În acest an s-a înregistrat un număr record de participanți, iar juriul a fost compus dintr-un grup de experți care au analizat cu minuțiozitate criteriul creativității în diverse interpretări. Astfel, în urma rezultatelor, au fost anunțați câștigătorii: Turcia a luat medalie de aur, Polonia – medalie de argint și Moldova a obținut medalia de bronz, se arată într-un comunicat publicat de Poșta Moldovei.

separator

„Sunt foarte bucuroasă să văd un număr record de înregistrări cu design divers. Mărcile reprezintă repere frumoase ale culturii noastre diverse, care este răspândită în întreaga Europă. Totodată, sunt fericită să văd că designerii care au participat și-au folosit creativitatea pentru a realiza numeroase interpretări ale acestui subiect, folosind diferite tehnici de producție, inclusiv gravuri, lăcuire și fotografie”, a menționat Anita Häggblom, președintele PostEurop și grupul filateliștilor de la Posten Aland.
Pentru prima dată din 2002, Poșta Moldovei a emis o marcă Europa, dedicată temei castelelor. Marca câștigătoare a fost dedicată complexului impresionant al Castelului Mimi care se află în raionul Anenii Noi. Această marcă a fost realizată de către artistul Vitaliu Pogolșa.
„Este remarcabil faptul că văd aici astfel de reprezentări ale patrimoniului nostru european. Această inițiativă reprezintă un pas foarte important în acest proces și nu putem fi indiferenți față de munca, timpul, dedicația participanților și a membrilor juriului”, a declarat Secretarul General al PostEurop.
Mărcile europene sunt timbre speciale emise de către administrațiile/companiile poștale europene sub egida PostEurop, în care Europa este tema centrală. Timbrele europene subliniază cooperarea în domeniul poștal, ținând seama de promovarea filateliei. Mărcile europene se numără printre cele mai populare timbre din lume.

Remediu pentru tuse din boabe de muștar și miere. Află rețeta
Articolul anterior
Localitatea în care oamenii nu divorțează. Iată unde se găsește
Articolul următor
Alte articole interesante