,,Moldova, pământul bogăției” – postul de televiziune franco-german Arte TV a lansat cel de-al doilea reportaj despre țara noastră!

Moldova devine tot mai cunoscută publicului european, grație turiștilor care ne vizitează țara. O echipă de jurnaliști de la postul de televiziune franco-german Arte TV au călătorit în Moldova și au realizat două reportaje uimitoare despre țara noastră.

separator

După primul reportaj publicat, ,,Moldova, țara contrastelor”, astăzi a fost lansată cea de-a doua emisiune în care jurnaliștii relatează despre frumusețile Moldovei. De această dată au călătorit la Butuceni, locația din inima Orheiului Vechi care găzduiește, în fiecare an, Festivalul DescOPERĂ, unicul festival de operă în aer liber din Europa de Est.

Oaspeții au apreciat gastronomia locală și peisajele pitorești, au vizitat piața de legume autohtone, au lăudat oamenii harnici de la noi și bogăția pământului. Apoi, au mers la cules struguri în viile Moldovei, au văzut cum se prepară vinul moldovenesc și cum se coace pâinea în vatră.

Jurnaliștii de la Arte TV îndeamnă publicul european să descopere Moldova:

,,Descoperiți Moldova, cultura și istoria sa, prin prisma oamenilor atașați de moștenirea lor. Dacă timp de două decenii, a șasea parte din moldoveni și-a părăsit țara din lipsă de perspective, mulți încearcă să respire o nouă viață pe acest teritoriu bogat, numit anterior „livada Uniunii Sovietice”. O dată pe an, micul oraș moldovean Butuceni iese din letargia sa, cu ocazia unui festival unic de operă în aer liber. Anatolie Botnaru, inginer viticol, avocat și restaurator, pune mult suflet în organizarea evenimentului”.

Video! Moldova participă la cel mai mare Festival al florilor organizat în Olanda
Articolul anterior
Ce a pățit un moldovean care s-a lăudat pe rețelele de socializare că are geamuri fumurii?
Articolul următor
Alte articole interesante