Moldova se află pe locul 3 privind rata de vaccinare în spațiul ex-sovietic

„Republica Moldova este pe locul trei la vaccinare în spaţiul ex-sovietic. Pe primul loc se află Azerbaidjanul, cu mai mult de 6% din populaţie vacinată, pe locul doi se află Rusia, cu mai mult de 5% şi pe locul trei suntem noi, cu peste 2% din populaţie vaccinată”, a declarat Ninel Revenco, preşedintele Comitetului Naţional de Experţi în Imunizare.

Republica Moldova a fost prima care a primit vaccinuri AstraZeneca prin platforma COVAX.

Potrivit acesteia, ţări ca Azerbaidjan, Georgia, Armenia, au primit mult mai târziu şi mult mai puţine vaccinuri ca Republica Moldova.

„Vaccinul AstraZeneca este flexibil. Noi vom vaccina rapelul la 8 săptămâni, pentru o mai bună acoperire. O parte din doze vor fi securizate pentru a merge la a doua doză. Promisiunea că vom primi vaccinuri este foarte sigură, aşteptăm şi donaţia din România şi sperăm ca în lunile aprilie şi mai să primi şi alte tipuri de vaccin”, a spus Ninel Revenco.

Ala Tocarciuc, expert internaţional în managementul farmaceutic şi sistemelor medicale, a declarat că ritmul de vaccinare este în creştere, dacă ţinem cont de stocurile existente.

„Dacă am avea stocuri suficiente, ar apărea problema să creştem capacitatea zilnică de vaccinare. Suntem la etapa a doua, este un progres şi, dacă am ajuns să vaccinăm 4.000 de persoane zilnic, nu este rău pentru dimensiunea Republicii Moldova”, a spus Ala Tocarciuc.

Aceasta a menţionat că vaccinurile existente în Republica Moldova sunt insuficiente. „Dacă am avea vaccinuri suficiente pentru toate preferinţele, s-ar găsi capacităţi logistice pentru ca vaccinarea să se facă mai repede”, a spus Ala Tocarciuc.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Gloria Gorceag a dezvăluit sexul celui de-al doilea copil
Articolul anterior
Ce se va întâmpla cu persoanele suspecte de Covid-19? Medicii de familie au un nou protocol clinic
Articolul următor