În Moldova se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului: Fii voluntar, implică-te și tu la organizarea evenimentului!

În perioada 1 – 7 octombrie 2018, în Moldova se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, evenimentul care mobilizează un număr mare de organizaţii şi cetățeni din toată țara, pentru a promova voluntariatul şi implicarea civică a comunităţii.

separator

Pe parcursul unei săptămâni autorităţile publice, instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile și grupuri de inițiativă, în parteneriat cu mass-media, business-ul, persoane publice etc., vor realiza campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acţiuni de caritate, salubrizare, şezători, instruiri etc.

Evenimentul va fi coordonat de 37 de coordonatori raionali și municipali, care vor informa, mobiliza și colecta, până la data de 25 septembrie 2018, Formularul de participare SNV 2018 de la autorităţile publice centrale, raionale, primăriile, alte instituţii publice necomerciale, organizaţiile societăţii civile și grupurile de inițiativă. (Mai multe informații, inclusiv datele de contact a Coordonatorilor SNV 2018 le puteți găsiți în invitația la implicare în SNV 2018 pe sau pe pagina de Facebook a Asociației TDV.)

Promovarea acțiunilor de voluntariat are un impact social major. În ediția precedentă a SNV au fost organizate 983 de activități, fiind implicate în total 409 de organizații care au coordonat activitățile de voluntariat. S-au realizat 1926 de parteneriate, 1273 fiind ale autorităților / instituțiilor publice, 397 ale organizațiilor societății civile, 113 ale organizațiilor comerciale și 143 ale partenerilor media.

Beneficiarii activităților din SNV 2017 au fost circa 215.070 persoane. În SNV 2017 au fost implicați 23.186 voluntari (9.616 bărbați și 13.570 femei) care au efectuat 66.252, 28 ore de voluntariat, costul muncii voluntare fiind de circa 1 milion de lei (dacă fiecare oră de ar fi fost remunerată conform salariului minim pe economie).

Totodată, la organizarea evenimentelor și acoperirea costurilor de logistică au contribuit circa 1.059 de sponsori şi finanțatori, dintre care 291 persoane juridice și 768 persoane fizice, iar valoarea sponsorizărilor şi finanțărilor a fost de 493.457, 71 lei.

Evenimentul ,,Săptămâna Națională a Voluntariatului” este organizat de Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat şi susţinut prin proiectul „SNV 2018 – Hai în gașca voluntarilor” din cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. SNV 2018 în UTA Găgăuzia este organizat în parteneriat cu A.O. VESTA și cu suportul Fundației Soros-Moldova.

Tratamentul obezității prin intervenția „gastric sleeve” în chirurgia plastică a abdomenului ptozat
Articolul anterior
O nouă ediție IarmarEco își deschide porțile la Chișinău!
Articolul următor
Alte articole interesante