Republica Moldova va primi din partea României un ajutor de 2 milioane euro

Un nou ajutor substanțial oferit de către Republicii Moldova de către România, în lupta cu pandemia Covid-19. Despre acest lucru a anunțat președinta Maia Sandu, pe facebook.

,M-am bucurat să aflu că România va trimite, atât de repede, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu Președintele României Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul României Florin Cîțu și cu înalți oficiali din UE, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepție pentru țara noastră, a Mecanismului european de protecție civilă, prin care țările UE ne pot ajuta cu donații.

Astfel, Republica Moldova va primi în următoarele zile din partea României un ajutor umanitar gratuit în valoare de peste 2 milioane de euro, ce constă din 100 000 de combinezoane, 100 000 de măști FFP-3, 5 milioane de măști chirurgicale, 100 000 de mănuși. Îi mulțumim Guvernului României pentru sprijin, România fiind prima țară din UE care a reacționat imediat la solicitarea noastră de ajutor în lupta cu pandemia”. a menționat șeful statului.

Lorena Bogza și soțul ei sărbătoresc 14 ani împreună
Articolul anterior
Studiu: Anticorpi împotriva Covid-19, descoperiţi la un nou-născut a cărui mamă a fost vaccinată
Articolul următor
Alte articole interesante