Moldova va primi un grant de 3,48 milioane dolari din partea Băncii Mondiale pentru limitarea efectelor pandemiei Covid-19

Republica Moldova va beneficia de un grant de 3,48 milioane dolari din partea Băncii Mondiale pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19.

separator

Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentul a aprobat astăzi inițierea negocierilor Acordului de Grant dintre Republica Moldova şi Asociația Internaţională pentru Dezvoltare, în vederea finanțării adiționale pentru proiectul ”Răspuns de Urgență la COVID-19”.

Potrivit proiectului, banii vor fi direcționați pentru prevenirea, detectarea și răspunsul la amenințarea reprezentată de pandemia de COVID-19 în Republica Moldova.

Finanțarea adițională va fi acordată din Fondul Mecanismului de finanțare în situații pandemice pentru a sprijini creșterea capacității de testare și de laborator, achiziționarea de sisteme mobile de diagnosticare cu raze X suplimentare, desfășurarea cursurilor de formare pentru lucrătorii medicali, în conformitate cu planul strategic de pregătire și răspuns al Republicii Moldova.

Acordul de grant va fi implementat până la 31 ianuarie 2021.

Italia începe vaccinarea anti-Covid gratuită la începutul lui 2021. Guvernul va cumpăra 200 de de milioane de doze
Articolul anterior
OMS a emis noi recomandări în privința purtării măștilor de protecție
Articolul următor
Alte articole interesante