Andreea Bostanica, moldoveanca cu 5 milioane de urmăritori pe Tik Tok și aproape 1 milion pe Instagram, a lansat o nouă piesă care cucerește fanii în ritm alert. Videoclipul ,,Obsesie” a adunat mii de vizualizări în doar câteva ore după lansarea pe youtube. Fanii de pe ambele maluri ale Prutului sunt încântați și o scaldă în complimente pe frumoasa moldoveancă.
,,Cea mai superbă piesă din România”, ,,Piesa asta este o adevărată obsesie”, ,,Ador melodiile tale Andreea, mult succes cu această piesă frumoasă ca tine”, ,,De când a apărut această melodie, o ascult mereu”, i-au scris fanii Andreei Bostănică.
Noi detalii în cazul accidentului de la Orhei soldat cu doi morți. Cine sunt persoanele decedate?
Un accident grav de circulație s-a produs astăzi pe traseul R6, între localitățile Mălăiești și Fedoreuca din raionul Orhei.
2 persoane au decedat și cel puțin 12 sunt traumatizate în impactul produs între un microbuz de rută de model Mercedes și un automobil de marcă Opel.
Preliminar, polițiștii au stabilit că automobilul de marca Opel la volanul căruia se afla un tânăr de 27 de ani, iar în calitate de pasageră pe bancheta din spate avea o femeie de 54 de ani, în circumstanțe necunoscute, a ieșit pe banda de sens opus și s-a tamponat frontal cu microbuzul de marca Mercedes care se deplasa regulamentar.
În urma impactului, conducătorul microbuzului și 12 pasageri din 20, s-au ales cu diverse traumatisme, fiind transportați la spitalul Raional Orhei pentru îngrijiri medicale.
Șoferul din Opel și pasagera sa au decedat la fața locului.
Microbuzul implicat în accident circula pe ruta Ocnița-Chișinău și era condus de un bărbat de 58 de ani.
Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.
Regimul Putin a lichidat cel mai vechi partid de opoziție din Rusia
Curtea Supremă din Rusia a anunțat, joi, dizolvarea celui mai vechi partid de opoziție la regimul Putin.
Partidul Libertății Poporului (Parnas) este a doua versiune a Partidului Republican din Rusia, format inițial în 1990, și a fost susținătorul drepturilor omului și federalismului real în Rusia. La fel ca predecesorul său, Parnas a fost dizolvat de dictatura de la Kremlin, scrie Digi24.
Membrii partidului au fost victimele persecuției politice și ale asasinatelor instigate de regimul criminal de la Kremlin în ultimii ani.
Liderul partidului, Mihail Kasianov, care a fost prim-ministru în perioada primului „mandat” de președinte al lui Putin, între 2000 și 2004, a fugit din țară pentru a nu fi ucis sau întemnițat după ce a criticat invazia lui Putin.
Conform informațiilor de la tribunal, așa-zisa „justiție” din Rusia a susținut solicitarea din partea ministerului justiției de la Moscova pentru lichidarea Parnas.
Ministerul a susținut ca motiv faptul că numărul de organizații locale ale partidului au scăzut până la mai puțin de jumătate din numărul de regiuni ale Rusiei. În evaluare, tribunalul a inclus și teritoriile furate de invadatori de la Ucraina și pe care dictatorul rus susține că le-a anexat la Rusia.
Decizia de joi vine ca al doilea act al dizolvării predecesorului Parnas, Partidul Republican din Rusia, în 2007. Trei ani mai târziu, Parnas a fost fondat de Kasianov și de alți membri importanți ai opoziției ruse, printre care și Boris Nemțov, disidentul asasinat de Kremlin în 2015.
Ceilalți lideri ai partidului, Vladimir Kara-Murza și Ilia Iașin se află în închisoare.
Igor Dodon, despre plecările din PSRM: ,,Cel mai rău îmi pare de Vasile Bolea”
Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un comentariu despre zguduielile din PSRM. „Cel mai rău îmi pare de Vasile Bolea. El nu a găsit timp să vorbească cu omul care a fost alături de el din 2011, de când a fost creat Partidul Socialiștilor, dar în schimb, a găsit timp să plece până la Șor cu „Business Class”, a declarat Dodon.
„Toate aceste patru plecări – eu cred că deciziile au fost luate cu mult înainte de a fi anunțate. Adică, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski din martie au luat acest traseu. Cu ei toți au vorbit deputații de la Șor, aceștia toți patru deputați care au fost convinși prin diferite metode, nu prin presiune, pentru că Șor nu poate să-i preseze – nu are Procuratură. Aici au fost cumva motivați, nu au plecat pur și simplu așa. Atunci apare o întrebare, pentru cine lucrează Șor?
Adică nu discută cu aleși locali sau chiar deputații de la PAS, dar scopul este să distrugă Partidul Socialiștilor. Deci, plecarea acestor patru foști colegi, în primul rând pentru mine pe viitor ei nu există din punct de vedere politic, noi cu ei nu avem ce discuta. Ei au luat decizia și nu au nicio șansă politică. Partidul în care au plecat ei nu are nicio șansă, nici la locale și nici la următoarele scrutine naționale. Acesta este un aerodrom de rezervă pentru Partidul Șor, în caz dacă va fi lichidat de Curtea Constituțională, și acești foști colegi vor pleca în istorie.
Șor ușor poate să se înțeleagă cu Guvernarea, dacă va fi necesar. Noi cu toți deputații eram în relații bune, dar cel mai rău îmi pare de Vasile Bolea. Atunci, în martie, când a luat decizia să susțină alt candidat în Găgăuzia, de atunci eu de zeci de ori i-am propus să ne vedem și să discutăm și el nu a găsit timp. El nu găsit timp să vorbească cu omul care a fost alături de el din 2011, de când a fost creat Partidul Socialiștilor, dar în schimb, a găsit timp să plece până la Șor cu „Business Class”. Nu am discutat nici cu unul de când au plecat și nici nu vreau să discut.
După cum am menționat, aceste decizii au fost luate până la revenirea mea în fruntea partidului. Doamnei Marina Tauber, pe care eu am lăudat-o că are caracter, vreau să-i sugerez pe această cale să nu mai vorbească cu deputații PSRM pe subiectul plecării.
Ce face Guvernarea care are SIS, CNA, 30 de Procurori care îl urmăresc pe Dodon? Aici ei văd tot, iar atunci când patru deputați pleacă din opoziție benevol și pleacă la Șor și Guvernarea tace, apare o bănuială rezonabilă”, a menționat Igor Dodon, transmite unimedia.info.
BCS a decis în cadrul ședinței fracțiunii de ieri excluderea deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski. Deputatul PAS, Eugen Sinchevici, a spus că „e o zi neagră în istoria RM” și că cetățenii nu au votat pentru un astfel de PSRM. La fel, a sugerat deputaților vizați să își depună mandatele. Vlad Batrîncea a intervenit.
Pe 18 mai, Comitetul Executiv al PSRM cere Consiliului Republican al fracțiunii excluderea din rândurile PSRM a lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliski. Totodată, solicită ca aceștia să renunțe la mandatele de deputat obținute în urma candidării pe listele BCS. „În mod conștient și deliberat au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului”, menționează partidul.
Ulterior, deputatul Vasile Bolea a declarat că intenționează să părăsească Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, dar nu își va depune mandatul, fiind independent.
Acum 3 zile, cei patru deputați BCS, care au părăsit Partidul Socialiștilor din Moldova, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovshi, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, au anunțat că aderă la Partidul Renaștere. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.