Moldoveanul care a lăsat capitala și a deschis o afacere de 2 hectare cu mure, în satul Pepeni, raionul Sîngerei

Mihail Miron, un antreprenor din satul Pepeni, raionul Sîngerei, deține o plantație de două hectare de pomușoare. Afacerea a mers ca pe roate până în acest an, când seceta și pandemia au influențat asupra calității și cantității de pomușoare.

separator

În anul 2016, Mihail și-a plantat primul hectar de mure, iar la scurt timp, acesta și-a extins suprafețele. Până în prezent, antreprenorul a investit în afacerea sa peste un milion de lei.

,,Am avut foarte mari speranțe de la anul 2020, unde speram să acoperim o mare parte din investițiile făcute”, a precizat omul de afacere.

Anul trecut, antreprenorul a recoltat de pe plantația sa aproape o tonă de pomușoare pe care le-a exportat în România, Rusia și Belarus. În acest sezon, roada a scăzut de două ori.

,,Ceea ce culegem noi din plantație nostră, pleacă în magazinele din Republica Moldova. Pentru export anul acesta nu avem calitate și cantitate”, a adăugat antreprenorul.

Muncitorii culeg murele cu mare grijă. ,,Care sunt coapte, strălucesc, sunt mășcate, noi le culegem. Care sunt frumoase și mari. Le culegem și le punem la vânzare. Care sunt mai mici le lăsăm să se coacă. Le mai lăsăm vreo două – trei zile și iar le culegem”.

Avem unde să câștigăm un ban, avem ocupație. Ne rugăm să ne mai dea Dumnezeu ploaie, să avem și ,,noi roadă”, au spus muncitorii. Un kilogram de mure costă între 30 și 80 de lei.

Poți urmări reportajul integral pe www.nordnews.md.

O asistentă medicală din Briceni a pierdut lupta cu infecția Covid-19
Articolul anterior
O tânără mamă a trei copii suferă de cancer. Să o ajutăm împreună!
Articolul următor
Alte articole interesante