Moldoveanul Ion Cebotari, premiat pentru cel mai bun film de animaţie în Franţa!

Ion Cebotari din Nisporeni, care s-a stabilit cu familia în Canada, a devenit cunoscut după ce a animat poemul eminescian “Luceafărul” în 3 D. După acest debut, moldoveanul a creat un alt film animat, este vorba de noua sa proiecţie „ Otilia: l’histoire d’un rêve brisé”, care s-ar traduce: ,,Otilia: istoria unui vis spulberat”, clasat pe locul I, în Franța.

separator
Cea de-a treia ediţie a Festivalului Filmului Fantastic a avut loc în perioada 18 – 20 octombie în orașul Menton din Coasta de Azur. Această zonă este denumită şi perla Franţei. În cadrul acestuia au fost desemnate 7 nominalizări. Premiile au fost înmânate în cadrul unei ceremonii fastuoase.

Regizorul mărturiseşte că filmul este dedicat fiicei sale care danseaza balet, şi pe care vrea să o încurajeze să nu abandoneze dansul.

“Ideea filmului “Otilia” are la bază: nu trebuie să abandonezi visurile care le ai. Chiar dacă le abandonezi, într-un moment sau altul, oricum este cineva care ia visul şi-l dă mai departe chiar ţie. Ca exemplu pot să spun că soţia mea a dansat, dar a abandonat dansul, s-a dedicat familiei, lucrului, studiilor. Acum fiica face balet. Soţia a motivat-o mult şi a îndreptat-o pe calea dată, adică acesta e sensul ascuns. Visurile nu se pierd niciodată, tu oricum ai să le dai mai departe.”

Ion Cebotari recunoaşte că a trăit emoţii unice când a primit marele trofeu, iar performanța atinsă demonstrează munca imensă și dedicarea cu care a lucrat la acest proiect.

“A fost o bună oportunitate pentru a discuta cu oamenii şi oamenii să facă cunoştinţă cu tine. Un mare mulţumesc lui Fabrice Ceccherini, organizatorul festivalului, un om superb. Eu am descoperit acolo micul paradis, oameni fanstastici, locuri minunate”, a dezvăluit Ion Cebotari pentru albasat.net.
   

Bianca Drăguşanu divorţează, sătulă de bătăi. Soţul i-a fisurat o coastă și i-a băgat furculiţa în mână
Articolul anterior
Jennifer Lopez și-a găsit sosia. O tânără din Rusia seamănă leit cu faimoasa artistă
Articolul următor
Alte articole interesante