Moldovence înșelate, traficate și obligate să presteze servicii sexuale în Grecia

Prostituție cu moldovence, în Grecia. Mai întâi erau convinse că le va fi găsit un loc de muncă legal, apoi obligate să presteze servicii sexuale.

separator
În data de 10 august, poliția din Atena a organizat o operațiune în centrul orașului și au arestat șase persoane, printre care patru cetățeni români și moldoveni, suspectați de proxenetism și trafic de ființe umane, dar și de falsificarea documentelor, transmite echipa.md.

Presa de acolo scrie, că gruparea criminală și-ar fi început activitatea în septembrie 2018. Aceștia găseau potențialele victime, originare din Europa de Vest, cel mai des din Republica Moldova, pe internet, apoi le convingeau că le va fi găsit un loc legal de muncă în Grecia, cu un salariu mare și condiții favorabile de muncă. Apoi, acestea plecau în Grecia, unde erau cazate în apartamentele închiriate din timp de suspecți.

Ulterior, acestea erau agresate psihologic și șantajate, pentru ca, în cele din urmă, să fie obligate să se prostitueze. Mai mult, aceștia ar fi „legalizat” șederea tinerelor în Grecia. Aceștia le puneau ștampile false de ieșire și intrare în țară, sau le făceau certificate medicale false precum că erau bolnave și, din acest motiv, nu pot părăsi țara.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii din Grecia au depistat 31.970 €, două pașapoarte, patru telefoane mobile, mai multe înscrisuri și acte, dar și două autoturisme.

Cele șase persoane sunt reținute la Procuratura Generală din Atena, iar oamenii legii continuă investigațiile.

Un bărbat care vindea nuci în stradă, luat pe sus de polițiști. Riscă o amendă de până la 4.500 de lei
Articolul anterior
Poliția vine cu o precizare, în cazul bărbatului care vindea nuci în stradă
Articolul următor
Alte articole interesante