Moldoveni ameninţaţi şi exploataţi la muncă în Rusia

Mai mulți moldoveni, exploatați prin muncă în Rusia. Poliția: Erau lăsați fără acte și amenințați.

Oamenii legii au anunțat că au documentat „activitatea unui grup infracțional”, care recruta mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova în scopul exploatării prin muncă în Federația Rusă, scrie cotidianul.md.

Astfel, sub pretextul angajării la un loc de muncă în domeniul agriculturii, suspecții organizau transportarea victimelor în Federația Rusă.

„Ulterior, prin înșelăciune, sub pretextul perfectării unor acte și angajării la muncă, le sechestrau actele, lipsindu-i de dreptul la libera deplasare, astfel încât victimele să nu poată părăsi locația, obligându-i să efectueze diferite lucrări agricole. În rezultat, victimele au muncit după un orar de muncă nenormat, iar în caz că acestea intenționau să înceteze prestarea muncii, erau amenințate cu neachitarea salariului”, au precizat reprezentanții Poliției Naționale.

Mai mult, victimelor le era creată și o datorie artificială, astfel încât unele victime au activat câte 8 luni, fără a primi salariul cuvenit.

În urma măsurilor întreprinse, la 25 august curent, a fost reținut un bărbat de 41 de ani, membru al grupului infracțional.

Conform legislației în vigoare, acesta riscă până la 15 ani de închisoare.

În prezent, oamenii legii din Republica Moldovacu conlucrează cu organele de drept din Federația Rusă, în vederea identificării și reținerii tuturor suspecților precum și altor potenţiale victime, care au avut de suferit în rezultatul acțiunilor ilegale ale grupului infracțional.

Un film al unui regizor moldovean, premiat la un festival internaţional
Articolul anterior
Mii de solicitări la serviciul urgenţă în perioada minivacanţei
Articolul următor