Moldoveni blocaţi în Afganistan

Doi moldoveni au fost evacuați din Afganistan, iar alții patru mai rămân blocați.

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Afganistan cu sprijinul Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite, fiind preluați ulterior de personalul Ambasadei României din Pakistan. Alţi patru moldoveni rămân blocați, fiind în pericol, în țara de sub conducere talibanilor, scrie snticorupţie.md.

Informaţia a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) care susţine că cei doi moldoveni se află în siguranţă  pe teritoriul Ambasadei României din Islamabad, Pakistan, şi a adus mulțumiri Ministerului Afacerilor Externe al României și Organizației Națiunilor Unite pentru asistența acordată în procesul de evacuare a cetățenilor moldoveni.

Autorităţile de la Chişinău nu au comunicat alte detalii despre soarta celorlalţi patru moldoveni blocaţi în Afganistan.

Precizăm că pe 16 august sute de afgani au invadat pistele aeroportului din Kabul, capitala Afganistanului, încercând să obţină un loc în ultimele zboruri comerciale pentru a părăsi țara. Tot atunci a fost organizată evacuarea diplomaţilor americani și europeni, dar şi a altor cetăţeni străini. 

Talibanii au intrat duminică, 15 august, în Kabul, acesta fiind ultimul oraș important care rămăsese sub controlul forțelor guvernamentale afgane. 

Un mort şi trei răniţi în urma unui schimb de focuri pe aeroportul din Kabul
Articolul anterior
Caz şocant la Negureni unde un bărbat şi-a înjunghiat cu cuţitul propriul copil
Articolul următor