Moldovenii care călătoresc în Bulgaria și tranzitează România trebuie să prezinte la frontieră mai multe acte

Cetățenii moldoveni care călătoresc în Bulgaria, tranzitând teritoriul României, vor trebui să prezinte autorităților de frontieră ale României mai multe acte.

separator

Este vorba despre: documentele confirmative privind scopul șederii în Bulgaria, rezervarea la hotel, asigurarea medicală, rezultatele testului negativ la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria și documentele de călătorie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Republicii Moldova în România, rămâne suspendată temporar, total sau parțial, activitatea prin punctele de trecere a frontierei de stat romano-bulgare: Negru Vodă, județul Constanța, Lipnița, județul Constanța, Dobromir, județul Constanța, Zimnicea, județul Teleorman, Turnu Măgurele, județul Teleorman și Bechet, județul Dolj (cu excepția traficului de marfă).

Ambasada recomandă ca tranzitul, care nu va depăși 36 de ore, sa fie efectuat pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier: Leușeni, Albița, Tecuci, Focșani, Buzău, București, Giurgiu, Ruse. Informații adiționale privind culoarele de tranzit sunt disponibile accesând linkul: www.politiadefrontiera.ro.

Bulgaria a permis intrarea moldovenilor pe teritoriul ei din 28 iulie, cu condiția prezentării unui certificat care confirmă că au fost testați pentru COVID-19, iar rezultatul a fost negativ.

Rezultatele testului să fie în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria.

Unicef: O treime dintre copiii lumii sunt intoxicați cu plumb, ceea ce le poate provoca daune cerebrale ireversibile
Articolul anterior
Timp de 7 zile, 92 de moldoveni au fost amendați pentru că nu au respectat regimul de autoizolare
Articolul următor
Alte articole interesante