Moldovenii care lucrează legal în Grecia ar putea beneficia de pensie și indemnizații

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) desfășoară negocieri asupra proiectelor formularelor de legătură pentru aplicarea prevederilor Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă.

În cadrul negocierilor participă experți din cadrul Casei Naționale de Asigurări Sociale, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, scrie noi.md.

Formularele de legătură oferă posibilitatea unei comunicări eficiente între instituțiile competente responsabile de implementarea Acordului. Reiterăm că, Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă a fost semnat la 08 septembrie 2021. Scopul căruia este asigurarea unui cadru de garanţii în domeniul asigurărilor sociale pentru lucrătorii migranţi din ambele state care desfăşoară sau au desfăşurat o activitate legală de muncă şi în prezent domiciliază pe teritoriul unuia din statele contractante, precum și eficientizarea procesului de acordare a prestațiilor.

Angelina Jolie a fost surprinsă de câteva ori la rendez-vous cu fostul soţ
Articolul anterior
Testele pentru Covid-19 vor fi mai ieftine
Articolul următor